Få koll inför livsmedels­kontrollen

Kontrollwiki är Livsmedelsverkets särskilda webbplats med fördjupad information om livsmedelskontroll och tolkning av lagstiftningen. 

 

På kontrollwiki finns matnyttiga fakta om sakområden i hela livsmedelskedjan. Logga: Livsmedelsverket

Webbplatsen finns även i appform med samma namn och är ett bra verktyg för den som driver livsmedelsföretag och som vill veta vad som gäller. Där finns kunskap om en lång rad sakområden och information om hur den offentliga kontrollen ska utföras och följas upp. 

På hemsidan kan den som driver livsmedelsföretag på matnyttiga fakta om sakområden i hela livsmedelskedjan och information om när det kommer nya förordningar att rätta sig efter. Exempel på sakområden kan vara hygien, import av livsmedel och köksredskap och alkoholhaltiga drycker och kosttillskott. 

Hur kan en myndighet planera sin livsmedelskontroll så att den ger bästa resultat? Vilka regler gäller för ägg, kosttillskott, fisk, hygien eller information? Vad händer om ett företag inte följer reglerna? Det är några av frågorna som företag kan få svar på genom kontrollwiki.

Under fliken ”Produktion, handel och kontroll” kan användaren läsa om vilka regler som gäller för livsmedelsföretagare, exempelvis för den som vill starta upp ett mindre livsmedelsföretag, eller vad som gäller för den som vill bedriva handel med Storbritannien efter Brexit. 

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 21 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste