Om drivkraft och stabila företag

Krönika: ”Det var ett tufft vårbruk, jag hade lunginflammation och hög feber på slutet. Jag åt ganska mycket tabletter. Farsan (som är 83) fick köra 11-timmarspass den sista helgen, och grabben fick köra lastmaskin hela söndagen. Det gick till sist! Allt är färdigsått! Det känns fantastiskt!”

Citatet kommer från en diskussion om vårbruket med en lantbrukarkollega för några år sedan. Jag har ibland funderat över var drivkraften att till varje pris kunna odla sin mark kommer från.

Det finns mängder med historier om mer eller mindre omänskliga prestationer på både stora och små gårdar som utspelat sig under intensiva perioder. Även om det naturligtvis finns fantastiska prestationer i verksamheter utanför jordbruket har jag svårt att se samma offervilja för att genomföra sitt arbete i exempelvis en kommunal förvaltning eller ett större verkstadsbolag.

Är det evolutionen som skapar drivkraften? Det vill säga om inte bönderna varit så hängivna att producera mat hade inte människan funnits?

Eller är det vårt val av arbete i sig som skapar den motivation och hängivenhet som vi ser? Ett yrkesval som egenföretagare skapar ökad motivation i sig självt. Men är det hela förklaringen?

Det finns en hel del forskning inom ämnet motivation och management. Det krävs dels yttre motivationsfaktorer såsom rimlig lön och dräglig arbetsmiljö. Men vad det beträffar tror jag inte jordbruket är bättre än andra branscher.

Men om vi tittar på så kallade inre faktorer tror jag att jordbruket har unika förutsättningar för att skapa motivation. Enligt managementprofessorn Kenneth W Thomas krävs följande motivationsfaktorer för att motivera medarbetare:

  1. Meningsfullhet. En känsla av att det jag gör skapar ett faktiskt värde och bidrar till något större.
  2. Valfrihet. Du kan själv påverka hur arbetsuppgiften ska lösas. Du känner ansvar för det du gör.
  3. Kompetens. Du gör jobbet på ett sätt som möter din kapacitet och att du gör ett högkvalitativt och bra jobb. Du känner tillfredsställelse och stolthet över hur du gör jobbet.
  4. Framsteg. Det du gör leder till något. Du känner att ditt arbete rör sig i rätt riktning, att det funkar.

Hur hade världen sett ut om väldens bönder inte varit fullt motiverade? Kommunisttidens kolchosjordbruk ger en fingervisning om hur det kunnat se ut. Sovjetunionens kollektivisering av jordbruket skapade både ett stort beroende av livsmedelsimport, men också några av historiens värsta svältkatastrofer.

De centralstyrda jordbruken i Sovjet kunde inte skapa förutsättningar för motivation. De var illa rustade att hantera kriser.

Coronakrisen har drabbat andra branscher värre än jordbruket. Vi minns i stället torkan för två år sedan när många gårdar förlorade mer än hälften av sina intäkter. Trots det klarade de flesta av oss igenom 2018 och tog en ny skörd 2019. Under coronakrisen har stabilitet bland företag varit ett hett ämne. De svenska bönderna har trots vacklande lönsamhet en otroligt stabil produktion. Kanske kan vi lära andra delar av samhället att hantera kriser. Vi trotsar både väder, politik och pandemier.

#Farmingasusual

 

Erik Jacobsson

Artikeln publicerades måndag den 25 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste