Styckningsutbildning gav jobb direkt

Att hitta rätt kompetens har länge varit en stor utmaning för kött- och charkföretagen. När den nyligen uppstartade rekryteringsutbildningen nu når i mål får deltagarna jobb direkt. 

HKScan, Arbetsförmedlingen och Astars rekryteringsutbildning med inriktning styckning resulterade i 18 nyanställningar. Foto: Mostphotos

För att möta behovet hos kött- och charkindustrin startade HKScan i Kristianstad tillsammans med Arbetsförmedlingen och utbildningsföretaget Astar i september förra året en rekryteringsutbildning med inriktning på styckning. När utbildningen nu roddes i hamn, 29 maj, var det med 18 nyanställda deltagare, alla erbjudna tjänster hos HKScan i Kristianstad. Företaget har i dag över 600 anställda och därmed kommunens största privata arbetsgivare.

På informationsträffen för rekryteringsutbildningen i september 2019 kom 70 personer, varav 32 personer valdes ut att starta vägen till styckare, enligt Arbetsförmedlingen.

Utbildningen som innehåller både teori och arbetsförlagt lärande har även tidigare anordnats men denna gång valde aktörerna att förlänga den med fyra månader för att ge deltagarna en fördjupad kunskap inom styckning.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 28 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste