De driver Siljans Chark vidare

För mindre än två veckor sedan offentliggjordes att Siljans Chark ansökt om konkurs. Nu står det klart att Pär Nilsson och Mats Årjes tar över verksamheten. 

Redan vid tillfället då konkursen var ett faktum uttalade företagets styrelseordförande Jan Forssell att önskan var stor att hitta nya ägare som ville fortsätta driva verksamheten vidare. Nu meddelas att Pär Nilsson och Mats Årjes går in som ägare. 

De nya ägarna har lokal förankring och erfarenhet från ledande poster i näringslivet. Pär kommer närmast från Förlagssystem och ScandBook och har anknytning till lantbruk med mjölk- och köttproduktion. Mats kommer närmast från Skistar.

Pär Nilsson och Mats Årjes är nya ägare till Siljans Chark.
– Det kommer att bli en spännande och utmanande resa tillsammans med ledning och medarbetare i nya Siljans Chark och vi är väldigt ödmjuka inför uppgiften, säger Mats Årjes.
Foto: Siljans Chark

– Vi är mycket glada över att få möjligheten att vara med och utveckla ett av Dalarnas starkaste varumärken, som står för högkvalitativa, lokala produkter och är betydelsefullt för så många. Vi tänker på alla lantbrukare i Dalarna, Hälsingland och Jämtland som håller vårt vackra landskap öppet, men också på alla vi konsumenter av Siljans Charks produkter, lokala handlare och medarbetarna i företagets båda verksamheter i Ickholmen och Mora, säger Pär Nilsson, i en kommentar på företagets hemsida.

Siljans Chark inkluderar både slakt och förädling av köttprodukter. 

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 29 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste