Mångsidig och lätt frontlastare

John Deere intro­ducerar den helt nya M-serien som är specifikt framtagen för kunder som behöver en mångsidig och lätt frontlastare. 

 

John Deere lanserar nu nya M-serien frontlastare. I serien finns fyra olika modeller med en lyftkapacitet mellan 1 450 till 1 880 kilo och en lyfthöjd på mellan 3,7 till 4,3 meter. Foto: John Deere


Frontlastare i M-serien har en smal lastararm som ger god sikt framåt över skopan, över kopplingspunkterna och runt hela traktorn. Alla modellerna har även en kraftfull mekanisk parallellföring, som ska ge större brytkraft för en fullastad skopa. Enligt företaget är den nya serien snabb och lättmanövrerad under arbetet, och exempelvis kan modellen 603M lyfta en skopa på fyra sekunder. I jämförelse med företagets tidigare R-serie, kräver frontlastare i nya M-serien 20 procents mindre viktbelastning och de väger även 20 procent mindre. 

Som standard är alla modeller i M-serien ­utrustade med en tredje hydraulfunktion, och kan även utrustas med ett fjädringssystem som tillval. Hydraulkomponenternas dragning genom lastar­armen skyddar mot skador. 

M-serien använder samma lastararm som R-serien, vilket innebär att ingen modifiering av befintliga traktorer behövs. Frontlastarna i den nya serien är även fullt kompatibla med John Deeres frontlyftar, vilket möjliggör full framaxelrörelse och full styrvinkel. Det ger även god åtkomst till traktorns viktig­aste servicepunkter. 

M-serien finns i fyra modeller, och finns tillgänglig på marknaden från maj månad. Frontlastarna passar 5M-, 5R-, 6M- och 6R-seriens traktorer upp till modellerna 6155M/R. 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 03 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste