Ny möjlighet till handel med oskördad vara

För ett par år sedan startade Skira en site för oberoende spannmålshandel. Nu tar företaget nästa steg och lägger till handel med oskördad vara i sin portfölj. 

Skira erbjuder tjänster för handel med spannmål. Hittills har det bara gällt fysisk vara, men nu breddas verksamheten till att även omfatta handel med spannmål som inte är skördad ännu. 

– Från köpande och säljande användare har vi under lång tid fått frågor om det är möjligt att köpa eller sälja otorkad vara med leverans i skörd och många har även frågat om möjligheterna att sälja delar av sin skörd på förhand. Därför har vi nu tagit fram ett sätt att möta denna efterfrågan, säger Felicia Bindekrans, marknadsansvarig på Skira, i ett pressmeddelande.

Att sälja och köpa oskördat kan vara ett sätta att justera för differens mellan produktion och kapacitet för torkning och lagring, åt båda hållen, menar Skira. 
Foto: Emma Sonesson

Optimerade transporter

Bättre lönsamhet, ökad trygghet och effektivitet, en chans att säkra upp kalkylen i förväg samt minskade transportkostnader är några av de fördelar Skira menar att den nya möjligheten innebär. 

– Vi har jobbat hårt med Skira Transport så att vi nu kan erbjuda bästa möjliga transportpris och villkor även i skörd, med flexibla leveranstider. En stor fördel med oskördade annonser är att vi vet transportdistanserna innan det skördas och kan utifrån det optimera våra transporter och rutter i en annars stressig period, säger Jacob Morén, leveransansvarig på Skira.

Genom Skira kan du som spannmålshandlare:

  • Sälja en vara som är skördad och inlagrad.
  • Sälja en vara som är oskördad och som levereras torkad efter skörd, leveransperiod bestäms av säljaren.
  • Sälja en vara som är oskördad och som kommer levereras torkad i skördeperioden.
  • Sälja en vara som är oskördad och som levereras otorkad i skördeperioden.

 

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 03 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste