Ny samarbetspartner för Siljans Chark

Efter konkursbesked och ägarskifte i maj står det nu klart att Siljans Charks nya samarbetspartner blir Danish Crown-ägda KLS Ugglarps. 

I mitten av maj ansökte Siljans Chark om konkurs efter några tunga år. Ett par veckor därefter deklarerades att Pär Nilsson och Mats Årjes tar över verksamheten och driver den vidare. Nu står det även klart att KLS Ugglarps tar över HKScans roll som Siljans Charks samarbetspartner för inköp av djur. 

Pär Nilsson och Mats Årjes äger Siljans Chark. Foto: Siljans Chark

– Vi är mycket glada över att få möjligheten att samarbeta med en ledande aktör i Sverige. KLS Ugglarps långsiktighet och stora branscherfarenhet tillsammans med vårt fokus på lokalproducerad mat från lokala uppfödare ger oss förutsättningar för ett långsiktigt och fruktbart samarbete. Det ger oss också möjlighet att ytterligare stärka vår relation till våra lokala djuruppfödare, som spelar en avgörande roll både för vår lokala matproduktion och för en levande landsbygd med öppna landskap, säger Pär Nilsson i ett pressmeddelande.

Sköter inköpen

KLS Ugglarps kommer alltså att stå för inköp av slaktdjur, framförallt från lantbrukare i Dalarna, Hälsingland, Medelpad, Jämtland och Västmanland. Djuren kommer att slaktas vid Siljans Charks slakteri i Ickholmen och vidareförädlas i charkfabriken i Mora. 

Jonas Tunestål, vd för KLS Ugglarps. Foto: Carolina Wahlberg

– Vi på KLS Ugglarps ser fram emot möjligheterna som kommer i samarbetet med Siljans Chark, regionens starkaste varumärke inom lokalproducerad mat. För oss är det en grundläggande filosofi att alla lantbrukare har möjlighet att verka i en fungerande marknad oavsett var i landet man befinner sig. Vårt fokus ligger på att stärka både det svenska köttet och förutsättningarna för den svenska lantbrukaren. Denna regionala förankring ser vi som avgörande och genom detta samarbete finns vi närvarande för fler lantbrukare som delar vår övertygelse, säger KLS Ugglarps vd Jonas Tunestål.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 10 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vessige Biogas bygger anläggning för fordonsgas i unikt projekt

Utanför Falkenberg inleds under senhösten bygget av en uppgraderingsanläggning för biogas där fordonsgas ska produceras. Projektet är det första i Sverige där lantbruk­are står bakom en anläggning som trycker ut förädlad biogas från gårdarna rakt ut i stamnätet. − Min vision är att jag ska kunna köra mina egna maskiner på mitt eget bränsle, säger Lars Paulson, lantbrukare, biogasproducent och ordförande i Vessige Biogas.

 

Kommentera