Perstorp lanserar ny kloridfri kalium­produkt

Det svenska kemiföretaget Perstorp introducerar sin första växtnäringsprodukt Amicult K42. En kloridfri kaliumbaserad produkt med hög löslighet, snabb upptagningspotential hos grödan och som inte ökar salthalten i jorden.

 

Perstorp har lanserat nya kloridfria växtnäringsprodukten Amicult K42. Foto: Perstorp

Enligt Perstorp har nya Amicult K42 snabb kaliumupptagning, vilket är ett bra verktyg för att skydda mot frostskador, samt har visats ha hög bladupptagningsnivå hos grödor även under torka, vilket enligt företaget är fördelaktigt då upptaget av kalium genom rotsystemet minskar vid torra förhållanden. Då produkten är flytande kan den appliceras när grödan har ett extra behov av kalium. Eftersom den inte innehåller klorid blir den intressant i regioner och för grödor där höga klorid­nivåer orsakar problem. 

– Försaltning av jordbruksmark och minskad vattentillgång är globala problem som driver behov av nya växtnäringsprodukter och bevattningsmetoder. Amicult är det smarta sättet att öka lönsamheten, förbättra avkastningen och möjliggöra en bra produktion även vid torra förhållanden, säger Claudio Gaino, VP BU Formates på Perstorp, i ett pressmeddelande.

Amicult K42 har en hög löslighet, då gödningsmedel med låg löslighet kan orsaka problem i bevattningsanordningar med igensättning av rör och munstycken vilket i sin tur kan leda till ojämn distribution av vatten och näring i fältet. 

– Flera års utveckling och innovation har lett till ­upptäckten av de positiva effekterna med Amicult K42. Vi är glada över att i Sverige erbjuda en kloridfri gödningskomponent som inte bara minskar salthaltproblemet utan även har visad positiv effekt på utbyte och grödans kvalitet, och som också effektiviserar droppbevattning, säger Martina Håkansson, Business Development Director Formates på Perstorp. 

Jordbruksaktuellt

 

Artikeln publicerades onsdag den 17 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste