Odlingsförutsättningar för god kvalitet i kulturspannmål

STUDIEBESÖK MED FÖREDRAG PÅ DEGEBERG GÅRD LIDKÖPING

Många småskaliga bagerier väljer kulturspannmål och efterfrågan på regionalt odlade råvaror till västsvenska bagerier ökar. I takt med ökad kunskap både hos bagare och konsumenter lyfts kvarnteknik fram som väsentligt för bagerikvaliteten.

Gården Degeberg i Lidköping har under 2020 investerat och byggt ny anläggning för malning med både stenkvarn och virvelkvarn. De gamla kulturspannmålen visar sig ge både hög och jämn skörd på låg insats.

Lyssna till intressanta föredrag av Allkorn och Agroväst i samband med studiebesöket. Detta är ett samarrangemang mellan Gröna möten och Lokalproducerat i Väst inom ramen för EU-projektet Affärsboosten.

Seminariet är kostnadsfritt och Agroväst Gröna Möten bjuder på enklare förtäring.

Läs hela programmet och anmäl dig via www.gronamoten.se

OBS! FÖRANMÄLAN OBLIGATORISK

Vid frågor om evenemanget kontakta Madeleine Vendel madeleine.vendel@agrovast.se. 

Artikeln publicerades -

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Hållbarhetsklivet för svenskt lantbruk

Krönika: Systematiskt miljö- och klimatarbete under 20 år med tydliga mål vad man vill åstadkomma. Hur många branscher kan berätta detta för marknaden? Jag läste nyligen igenom strategin för Greppa Näringen för perioden fram till 2027, projektet som omfattar drygt 10 000 av Sveriges livsmedelsproducenter och täcker nästan hälften av den svenska åkerarealen. Fantastiskt vilket arbete som lagts ner under åren och så rätt i tiden för de kommande årens hållbarhetsarbete.

 

Kommentera