Covid-19 stänger tysk slakterigigant

Covid-19 har tagit sig in på Tönnies slakteri i Rheda-Wiedenbrück, som nu tvingats stänga ner verksamheten tillfälligt. 

På Tönnies slakteri i Rheda-Wiedenbrück slaktas normalt sett omkring 140 000 grisar i veckan, vilket gör det till Tysklands största slakteri. Men nu står verksamheten stilla på grund av massiv spridning av covid-19 bland medarbetarna. 

Enligt Agrarheute så har i skrivande stund 657 av 983 testade medarbetare fått positivt svar på corona-testning. Slakteriet förväntas hålla stängt minst två veckor, och i sociala medier uttrycker många lantbrukare oro för vad stängningen kommer att få för konsekvenser. 

Situationen innebär enligt Maskinbladet att alternativ avsättning behöver hittas för var tionde tysk gris som är slaktmogen de kommande veckorna. 

”Det är emellertid lite tveksamt om andra slakterier har tillräcklig kapacitet för ytterligare slakt. Lyckligtvis har det inte uppstått någon större utbudspuckel på grund av den helgdag som vissa katolska delstater höll förra veckan. Men å andra sidan har många slakterimedarbetare åkt till sina hemländer på semester, efter att gränserna öppnats igen”, kommenterar Danske Svineproducenter läget i föreningens veckonytt.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 18 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste