Bibehåller arbetsdjupet i tyngre jordar

Väderstad välkomnar nya harvspetsen Marathon 15/25 på marknaden. Spetsen ska ge ett garanterat arbetsdjup även i tunga leror.

Väderstad kompletterar sitt utbud av harvspetsar med nya Marathon 15/25. Foto: Väderstad

Höjden är justerbar och varje enskild spets kan justeras i fem olika höjdpositioner, vilket möjliggör att djupet kan anpassas efter till exempel traktorspåret.

– Bli inte lurade av dess mindre storlek, det här är en extremt hård och tuff spets. Den har en smal botten som är 15 millimeter bred, med en spetsig form, vilket innebär att den kan bibehålla arbetsdjupet även i tyngre jordar med mycket lera. Den kan till och med penetrera jorden något bättre än Marathon 25/35, säger Magnus Samuelsson, Concept Developer hos Väderstad, i ett pressmeddelande.

Spetsen är tillverkad av volframkarbid, som produceras genom att i höga temperaturer pressas ihop med kobolt eller nickel, och vilket enligt Väderstad är ett extremt hårt och hållbart material och som ger upp till tio gånger längre hållbarhet än en vanlig spets.

– En maskin från Väderstad som är utrustad med Marathon-spetsar garanterar att arbetsdjupet kommer bibehållas över tid. Detta är oerhört viktigt, eftersom en variation i arbetsdjup har en direkt påverkan på såresultatet och därmed också uppkomsten. På fyra centimeters arbetsdjup, har varje centimeter betydelse för slutresultatet. Därför ska inte vikten av att kunna bibehålla arbetsdjupet underskattas, säger Magnus Samuelsson.

Den nya Marathonspetsen finns på marknaden och passar Väderstads NZ Mounted och NZ Aggressive samt Concorde.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 22 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste