HKScan rekryterar chef från Löfbergs

Lars Appelqvist är den som kommer att leda den svenska delen av HKScan från årsskiftet. Appelqvist kommer närmast från Löfbergs, där han varit vd i tolv år. 

46-årige Lars Appelqvist har utnämnts till ny högste chef, EVP, för HKScan Business Unit Sverige. Därmed blir han även medlem av koncernens ledningsgrupp.

Lars Appelqvist ska leda HKScan Sverige framöver. Han kommer närmast från Löfbergs där han arbetat sedan 1998, de senare tolv åren som vd. Han är även ordförande i branschorganisationen Livsmedelsföretagen samt styrelseledamot i den europeiska organisationen FoodDrinkEurope. 
Foto: Livsmedelsföretagen

– Jag ser med stort intresse fram emot att fortsätta utveckla HKScans affär i Sverige och implementera koncernens strategi. Scan är ett starkt och mycket välkänt varumärke i Sverige. Jag är övertygad om att det finns stor marknadspotential kopplad till den svenska verksamheten. Det känns spännande att fortsätta stärka verksamheten genom hela värdekedjan från gårdarna till konsumenternas matupplevelser, säger Lars Appelqvist i ett pressmeddelande.

Sverige nyckelmarknad

Appelqvist tillträder senast 1 januari 2021, och fram till dess fortsätter Denis Mattsson som tillförordnad EVP för HKScan Business Unit Sverige.

– Jag ser fram emot att arbeta med Lars Appelqvist och implementera HKScans strategi i Sverige. Sverige är en nyckelmarknad för oss och jag är helt övertygad att vi, under Lars Appelqvist ledning, kommer att utveckla den svenska verksamheten i linje med vår strategi. Jag önskar Lars varmt välkommen, säger HKScans koncernchef Tero Hemmilä.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 26 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vessige Biogas bygger anläggning för fordonsgas i unikt projekt

Utanför Falkenberg inleds under senhösten bygget av en uppgraderingsanläggning för biogas där fordonsgas ska produceras. Projektet är det första i Sverige där lantbruk­are står bakom en anläggning som trycker ut förädlad biogas från gårdarna rakt ut i stamnätet. − Min vision är att jag ska kunna köra mina egna maskiner på mitt eget bränsle, säger Lars Paulson, lantbrukare, biogasproducent och ordförande i Vessige Biogas.

 

Kommentera