Återhämtning för Arla i Danmark

Nedstängningen av det danska samhället i början mars slog hårt mot försäljningen till storkök. Nu har återhämtningen börjat för Arla Foods försäljning till food service i Danmark.

 

Efter nedstängningen av det danska samhället har släppts börjar nu Arla Foods försäljning av mejerivaror till food service att återhämta sig.Foto: Arla Foods


När Danmark stängdes ned den 11 mars för att förhindra spridningen av corona stängdes också de flesta restauranger och storkök, vilket slog direkt mot Arla Foods försäljning till den danska food service-­branschen.

Enligt uppgifter från Arla Foods ökar nu leveranserna av mejerivaror till food service i Danmark markant. Under de sista båda veckorna i maj steg försäljningen med 30 procent.

- Vi kan se att utvecklingen går åt rätt håll, säger Jesper Vanghøj, Arla Foods, i ett pressmedelande. Den senaste försäljningsveckan är volymen fördubblad jämfört med den vecka i mars då försäljningen var som lägst. 

- Även om utvecklingen är positiv så är vi fortfarande inte tillbaka till normala volymer, lägger han till.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 29 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vessige Biogas bygger anläggning för fordonsgas i unikt projekt

Utanför Falkenberg inleds under senhösten bygget av en uppgraderingsanläggning för biogas där fordonsgas ska produceras. Projektet är det första i Sverige där lantbruk­are står bakom en anläggning som trycker ut förädlad biogas från gårdarna rakt ut i stamnätet. − Min vision är att jag ska kunna köra mina egna maskiner på mitt eget bränsle, säger Lars Paulson, lantbrukare, biogasproducent och ordförande i Vessige Biogas.

 

Kommentera