Jämtlandsgården växer med samarbete

Slakteriet Jämtlandsgården utökar samarbetet med HKScan och kommer därmed öka slakten. Tillväxten innebär även mer lokal förädling via slakteriet.

Stefan Zetterlund, vd på Jämtlandsgården, och Thomas Berglund Sundqvist, produktionschef. Foto: privat

I och med ett utökat samarbete med HKScan kommer det lokala slakteriet i Hammerdal, Jämtlandsgården, nu öka sin slakt. Det innebär att man därmed närmar sig full beläggning och en kraftigt förbättrad lönsamhet. Det kommer även bli ett större antal jämtländska nötdjur som kommer förädlas via slakteriet i Hammerdal.

– Uppgörelsen med HKScan bidrar till bättre stabilitet i verksamheten med ökad beläggning och stärkt position för bolaget. Den är också helt i linje med vår profilering ”Jämtländskt hela vägen”, kött från djur som aldrig lämnat länet, säger vd Stefan Zetterlund.

Öppnar för fler återtag

Då slakteriet kommer att få in djur från ett ökat antal jämtländska producenter öppnar det också för fler återtag. Möjligheten för fler lantbrukare i länet att ta tillbaka styckat kött och sälja köttlådor i egna försäljningskanaler kommer bli större, skriver Jämtlandsgården.

Lokal närvaro

Enligt Magnus Lindholm, operativ chef på HKScan, är det en viktig utökning.

– Vi är mycket glada över att snabbt kunna öka vår slaktvolym på Jämtlandsgården. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete hittills och ser fram emot att utöka det. Det är viktigt för oss att utöka slaktkapaciteten åt lantbrukarna i regionen och behålla vår lokala närvaro och höga servicenivå.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 30 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vessige Biogas bygger anläggning för fordonsgas i unikt projekt

Utanför Falkenberg inleds under senhösten bygget av en uppgraderingsanläggning för biogas där fordonsgas ska produceras. Projektet är det första i Sverige där lantbruk­are står bakom en anläggning som trycker ut förädlad biogas från gårdarna rakt ut i stamnätet. − Min vision är att jag ska kunna köra mina egna maskiner på mitt eget bränsle, säger Lars Paulson, lantbrukare, biogasproducent och ordförande i Vessige Biogas.

 

Kommentera