Ökad flexibilitet med digital mässa

Med ett fyllt mässfält och flera maskinnyheter så öppnade Nordfarm upp för lantbruksdagar på hemmaplan i Norrköping.

När de sedvanliga mässorna ställer in är det flera företag som ordnar digitala visningar. Nordfarm Lantbruksdagar ägde i slutet av juni rum i Norrköping med digitala presentationer av maskinnyheter och ett begränsat antal besökare.  Foto: Towe Johnson

När pandemin har lagt mycket i branschen i dvala tog Nordfarm beslutet att anordna lantbruksdagar i digital form i dagarna två. På gårdsplanen i Norrköping ställdes sortimentet av maskiner upp och digitala visningar sändes på plats.

– Även fast den digitala kanalen är den prioriterade så har vi valt att bjuda hit våra återförsäljare med sina kunder. Och vi ville bygga upp så det blir som en riktig mäss-monter som ger mäss-känslan och som blir navet i själva digitala mässan. Det är jättekul, säger Lasse Horndahl, försäljnings- och marknadschef på Nordfarm.

– Jag tror att det är jättebra att det blir det här bruset, för alla som kör digitala upplägg nu. Att det blir en digital närvaro som gynnar oss alla. Det är bara positivt, säger Lasse Horndahl, försäljnings- och marknadschef på Nordfarm.  Foto: Towe Johnson

Tillsammans med en del förproducerade filmer sändes det totalt åtta livesändningar med presentationer av företagets maskinutbud under dagen. Även två intervjuer med profilerna Peter Borring och Per Frankelius var en del av mässprogrammet.

– I går kunde vi summera till 800 digitala besökare under hela dygnet. Och där såg man flexibiliteten, för även när mässan stängt fysiskt klockan fyra så fortsatte trafiken digitalt, så det var bra drag, säger Lasse och tillägger:

– Och med lika varmt som Borgeby fältdagar 2019 så känner vi oss hemma i mäss-världen.

En av besökarna på mässan var Rebecca stål som testkör Avant 860. Modellen lanserades ifjol och har nu levererats i två exemplar i närområdet berättar Cecilia Schultz, återförsäljare på Bepart AB för Nordfarm. Foto: Towe Johnson

Är det här ett upplägg som kommer att fortleva?

– Jag tror att vi kommer få se en ökad digital närvaro med den här typen av arrangemang. Sen tror jag inte att det kommer putta undan en traditionell mässa på något sätt. Men jag tror att det kan vara ett komplement och en del av en mässa.

Digitala maskinpresentationer har Nordfarm jobbat med sedan i mars månad, något som de kommer gå vidare med och utveckla ytterligare. En fördel med visningarna är att de kommer ligga kvar på webben för möjlighet att ses även i efterhand.

Av maskinnyheterna på plats fanns både en sverigepremiär och en världspremiär

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 01 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

2021: I den bästa av märkliga världar

Förutsättningarna för lönsamhet i svenskt jordbruk ser bättre ut än på många år. Inte ens det offentliga Sveriges ointresse för svenskt jordbruks internationella konkurrenskraft och regel­förenklingar kan hålla oss helt negativa. Trots en rejält stärkt svensk krona har spannmålspriset ökat rejält i höst/vinter. Köplojaliteten för svensk mat är starkare. Tack vare pandemin och sedelpressarna, som körs så att överhettningsskydden borde slå ifrån, blir räntan lägre och lägre. 

Kommentera