Ny kompaktlastare från Avant

Hög lyftkapacitet men med en mindre motor. Nya kompaktlastaren Avant 735 lanserades under Nordfarms digitala mässa. 

På Nordfarms lantbruksdagar var det Sverigepremiär för den nya lastaren Avant 735. Foto: Towe Johnson

När Nordfarm höll sina lantbruksdagar i Norrköping lanserade också nya Avant 735 som för dagen hade Sverigepremiär. En lastare med en lyftkapacitet som de övriga modellerna i 700-serien men med en mindre motor på 26 hästkrafter.

– Det som är unikt med den här modellen är att man lyckats få en maskin med steg 5-motor som lyfter 1 400 kilo och som inte har partikelfilter, säger Petter Hadenius, produktchef på Avant. Det är en stark maskin som inte bara kan ta redskap, utan det är även mer av en lastmaskin som är mer riktad till lantbruket.

Petter tror att den med fördel kommer köpas utan hytt och användas som inomgårdsmaskin som kan komma att komplettera större lastmaskiner.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 01 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

2021: I den bästa av märkliga världar

Förutsättningarna för lönsamhet i svenskt jordbruk ser bättre ut än på många år. Inte ens det offentliga Sveriges ointresse för svenskt jordbruks internationella konkurrenskraft och regel­förenklingar kan hålla oss helt negativa. Trots en rejält stärkt svensk krona har spannmålspriset ökat rejält i höst/vinter. Köplojaliteten för svensk mat är starkare. Tack vare pandemin och sedelpressarna, som körs så att överhettningsskydden borde slå ifrån, blir räntan lägre och lägre. 

Kommentera