Framtidens hållbara livsmedel

STUDIEBESÖK MED FÖREDRAG PÅ MATERIAL CONNEXION I SKÖVDE

Det är viktigt att noggrant välja inte bara förpackning utifrån butikskommunikation och produktsäkerhet. Hållbarhetsperspektivet där hänsyn tas till klimat- och miljöpåverkan genom värdekedjan är allt oftare högt prioriterat hos livsmedelsproducenters kunder och konsumenter. Detta är en utmaning för småskalig livsmedelsproduktion som står inför en uppskalning när efterfrågan ökar på regionalt producerade livsmedel.

Gröna Möten bjuder in till ett studiebesök hos Material ConneXion i Skövde. Lyssna även till föredrag av Anders Wretman, produktchef förpackningar Dafgårds och Marcus Nyström, VD Lokalproducerat i Väst. Vi vänder oss till yrkesverksamma inom livsmedelsförädling som har ambition att öka eller bredda sitt produktutbud. Detta är ett samarrangemang mellan Agroväst och Lokalproducerat i Väst och IDC West Sweden och görs inom ramen för projekt Affärsboosten.

Plats: Material Connexion Skövde. OBS! Föranmälan krävs

Läs hela programmet och anmäl ditt deltagande genom att registrera dig via länken senast 22 september via evenemanget på www.gronamoten.se. Kontaktperson: Madeleine Vendel, madeleine.vendel@agrovast.se

Artikeln publicerades -

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera