Ny strängläggare från Krone

Krone presenterar nya strängläggaren Swadro TC 1250 med fyra rotorer och fokus på enkelhet och användarbarhet.

Nya Swadro TC 1250 från Krone är enligt tillverkarna en instegsmaskin med fokus på enkelhet och användarbarhet, och som drivs utan elektronik. Foto: Krone

Swadro TC 1250 har en arbetsbredd på 9,8 till 12,5 meter, och strängbredd på 1,4 till 2,2 meter. Strängläggaren drivs med olja från ett dubbelverkande och ett enkelverkande hydrauluttag. Traktorns effekt överförs mekaniskt med en patenterad transmission med skjutbara drev och drivaxlar som ska säkerställa ett effektflöde i rak linje.

Drivningssystemet Krone Easy-Line medför att de främre rotorerna arbetar i högre hastighet än de bakre, och sprider materialet framför sig i jämna och fyrkantiga strängar. De främre rotorerna har en diameter på 3300 millimeter med 11 pinnarmar. De bakre rotorerna är 2960 meter i diameter och har 13 pinnarmar.

Beprövade funktioner

Strängläggaren är utrustad med fler beprövade Kronefunktioner, som exempelvis den stabila konstruktionen, kardanrotorfjädringen samt underhållsfria växellådorna på rotorerna. Den är även utrustad med Krone Jet Effec, en teknik som placerar rotorn framför sin tyngdpunkt vilket säkerställer att pinnarna aldrig dras ner i marken, varken när de lyfts eller sänks. Tack vare Krone Lift Effect, som lyfter gräset istället för att dra in det i strängen, också minskar kontamineringen av gräset.

De främre rotorerna har hydraulisk fjädring, där nivån styrs med traktorns hydraulreglage och inställningen syns tydligt på maskinens skala. Detta bidrar till att föraren snabbt och enkelt kan justera fjädringen för att anpassa efter varierande markförhållanden. Som tillval finns en oberoende lyftfunktion för rotorerna, och höjden för varje rotor ställs snabbt och enkelt in med en vev.

Strängduk och led-lampor

Strängläggaren är utrustad med belysning för ökad transportsäkerhet samt med ett skydd som täcker ramens känsliga delar från smuts och damm.

Som extra utrustning erbjuds bland annat en mittplacerad strängduk som automatiskt höjs till transportläge när rotorerna fälls upp, och som ska bidra till bra strängar även i besvärliga områden. Strängläggaren kan utrustas med extra LED-lampor vilket underlättar arbetet i skymning, på natten eller vid dåliga siktförhållanden.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 08 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste