Ny generation tallriksredskap från Horsch

Horsch har presenterat en helt ny generation Joker RT på svenska marknaden, ett bogserat tallriksredskap med arbetsbredd på fem, sex eller åtta meter.

Nya tallriksredskapet Joker RT från Horsch finns nu på svenska marknaden. Foto: Horsch

Nya Joker RT har en ny konstruktion med flexibel tillvalsutrustning för svåra arbetsförhållanden. De tandade tallrikarna med 52 centimeter i diameter ska bidra till bra bearbetning och nedträngning i marken. Tallrikarnas vinklar har optimerats.

– Tallrikarna är parvis upphängda med gott om utrymme för passage av skörderester. Lagren i tallrikarna är mycket robusta och helt underhållsfria. Det ser vi som mycket positivt, säger Daniel Andersson, produktchef för Horsch på Swedish Agro Machinery, i ett pressmeddelande.

Enligt tillverkarna ska den nya generationens Joker RT bidra till bland annat kvick och grund bearbetning av stubb för snabb groning av spillsäd, effektiv beredning av såbädd efter plog eller kultivator samt god inblandning av lång halm eller svårbrukade skörderester. Den ska även vara effektiv vid inbladning av stallgödsel eller fånggröda.

Tallriksredskapet kan kombineras med olika tillvalsutrustning. Bland annat en knivvals, som täcker hela arbetsbredden, och som är 300 millimeter och har sex knivar per vals för förstärkt sönderdelningseffekt. För jämn belastning och stabilitet är knivarna monterade i spiralform. Systemet har en hydraulisk belastning upp till 100 bar samt hydrauliskt skydd mot överbelastning. Som tillval finns även Crossboard, som används för allt från effektiv bearbetning av plöjda fält efter intensiv kultivering till såbäddsberedning.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 09 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste