Mer franskt på svenska marknaden

Kornbo Maskin AB introducerar såmaskiner från franska Sly på den svenska marknaden. 

 

På Agritechnica tillkännagavs det nya partnerskapet mellan Agrisem och Sly, med syftet är att möta det ökande globala intresset för minimerad jordbearbetning och no-till. Till hösten ska såmaskinen Agrisem Sly Boss finnas tillgänglig på svenska marknaden. 
Foto: Kornbo Maskin AB


Kornbo Maskin AB kommer marknadsföra företagets maskinprogram i Sverige, och den första Agrisem Sly Boss no-till såmaskinen är på väg till Sverige inför höstsäsongen. 

Agrisem Sly Boss har en dubbelvinklad såtallrik med en enastående förmåga att skära ner i svåra förhållanden. Varje såenhet är parallellupphängd och med dubbelverkande hydraulisk trycksättning kan upp till 200 kilos billtryck uppnås. Boss har även de pneumatiska ”fårrensarna” som flyttar undan halm och växt­rester. 

Agrisems Sly Boss bygger på ett modulsystem och finns i två modeller, en lite mindre 3–7 meter och en större 7–12 meter. Alla chassin kan byggas ut efter hand. Radavståndet, mellan 16,7 till 25 centimeter, är anpassningsbart. Till såmaskinen erbjuds upp till fyra trycksatta utsädes/gödningsbehållare med möjlighet till individuell styrfil till samtliga tankar. Det går även att välja om utsädet/gödningen ska distribueras till bägge raderna eller bara ena.

Jordbruksaktuellt
redaktionen@ja.se • 019-16 61 30

Artikeln publicerades tisdag den 14 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste