20 procent fler antagna till SLU

Av den 25 procentiga ökningen av sökande till SLU, landade siffran på 20 procent fler antagna till SLU:s utbildningar jämfört med i fjol.

Fler studenter än tidigare kommer börja på höstens utbildningar på SLU. Om man vill säkra sin plats på utbildningen är sista svarsdag den 24 juli. Foto: Carolina Wahlberg

Ökningen på drygt 20 procent innebär ett antal på 1946 studenter som antagits till hösten utbildningar vid Sveriges lantbruksuniversitet.

– Det är med glädje som vi ser att det finns ett stort intresse för SLU:s utbildningar. Utbildade från SLU behövs för att Sverige och världen ska klara omställningen till ett långsiktigt hållbart samhälle. SLU tar samhällsutmaningarna som rör hållbar och klimatsmart matproduktion, energi- och råvaruförsörjning och hälsosamma livsmiljöer för människor, djur och växter på allvar. Vi behöver utbilda ännu fler inom dessa områden för att vi på bästa sätt ska utveckla våra samhällen så att vi kan lämna över en bättre värld till kommande generationer, säger SLU:s prorektor Karin Holmgren, i ett pressmeddelande.

Som vanligt ligger djursjukskötarprogrammet och veterinärprogrammet i toppen, tätt följt av landskapsarkitektsprogrammet som både ges i Uppsala och Alnarp. Femte mest sökta utbildningen är trädgårdsingenjör som också blivit mycket populär de senaste åren.

Kerstin Gauffin
Kerstin Gauffin
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 16 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste