Mjölkpriset ligger stabilt

Augusti blir likt fjolårets augusti en stabil månad för mjölkpriset som för både ekologiskt och konventionellt förblir oförändrat.

Arlas mjölkpris hålls oförändrat i augusti månad. Grafik: Vilhelm Ektander

Det är stabila priser som visas när Arla för augusti månad rapporterar sitt a contopris. För både ekologisk och konventionell mjölk ligger priserna oförändrade. Det innebär att a contopriset för konventionell mjölk ligger kvar på 343,3 öre per kilo och för ekomjölken på 416,0 öre per kilo.

Enligt Arla har industripriserna totalt sett stabiliserats efter den inledande effekten när länder började öppna upp och fyllde på sina lager igen efter utbrottet av Corona. 

När den senaste GDT-auktionen ägde rum steg priserna på helmjölkspulver till en rekordnivå. Bakgrunden var den kortsiktiga efterfrågan för augusti och september. Därutöver så skedde ingen större ökning på priserna som nu snabbt återgått till tidigare nivåer. Men i en jämförelse mot priserna före Coronapandemin är det generellt fortfarande lägre siffror vi ser nu.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 20 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

2021: I den bästa av märkliga världar

Förutsättningarna för lönsamhet i svenskt jordbruk ser bättre ut än på många år. Inte ens det offentliga Sveriges ointresse för svenskt jordbruks internationella konkurrenskraft och regel­förenklingar kan hålla oss helt negativa. Trots en rejält stärkt svensk krona har spannmålspriset ökat rejält i höst/vinter. Köplojaliteten för svensk mat är starkare. Tack vare pandemin och sedelpressarna, som körs så att överhettningsskydden borde slå ifrån, blir räntan lägre och lägre. 

Kommentera