Agromek riktar ljuset mot biogas

Den danska lantbruksmässan Agromek satsar på biogas när mässan planeras att gå av stapeln den 19–22 januari 2021.

Den danska lantbruksmässan Agromek kommer äga rum 19–22 januari nästa år i MCH i Herning, Danmark. Foto: agromek

Agromek, Danmarks största lantbruksmässa, visar både maskiner för växtodling och utrustning för djuruppfödning med sina närmare 500 utställare. När den i januari nästa år kommer äga rum är det med temat biogas, något som det danska Folketinget precis beslutat om kommer spela en större roll i den danska energiförsörjningen framöver.

– Agromek blir den första mässan efter att nästan allt har varit stilla under en lång tid. Jag är säker på att både bönder och utställare ser mycket fram emot att kunna träffas igen och se och höra vad som har hänt i branschen, säger Agromeks direktör Claus Hermansen. Foto: Agromek

– Det passar väldigt bra med våra planer på att återupprätta ett stort område på Agromek 2021, med utställare som alla arbetar med biogas och biomassa, säger Claus Hermansen, direktör för Agromek, i ett pressmeddelande.

En unik del

Arrangörerna menar att biogasområdet kommer vara en unik del av mässan, där bönder och andra intresserade kan uppdateras om den senaste utvecklingen inom området.

– Biogasområdet 2021 kommer att bli ännu större än 2018 och med fler utställare och presentationer.

Viktig mellanhand

Enligt branschorganisationen Biogas Danmark har Agromeks roll blivit ännu större med klimatavtalet.

– Med klimatavtalet finns det nu igen en grund för att utöka befintliga biogasanläggningar och bygga nya anläggningar. Här är Agromek en viktig del i att förmedla kontakten mellan biogasindustrin och jordbruket, säger Bruno Sander Nielsen, vd för Biogas Danmark. Enligt Företaget är biogas en viktig del i den gröna övergången både när det gäller att göra livsmedelsproduktionen mer hållbar och omstrukturera energisektorn.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 23 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Måste jag utveckla mitt företag?

Krönika: Ja! Svaret på frågan i titeln behöver egentligen inte vara längre än så. Orsaken till detta korta svar är att på grund av att världen runt oss hela tiden förändras behöver alla företag utvecklas. Men utveckling behöver ju inte alltid betyda tillväxt eller verksamhetsförändring utan utveckling kan ju innefatta många andra delar. Detta som rationalisering och kostnadseffektivisering, samarbeten, differentiering i val av grödor, specialisering, med mera.  

 

Kommentera