Ny traktorserie från Massey Ferguson

Massey Ferguson lanserar den nya traktorserien 8S och meddelar att de därmed inviger en helt ny era med det så kallade Next-konceptet.

Massey Fergusons nya MF 8S-serie finns i modellerna MF 8S 205, MF 8S 225, MF 8S 245 och MF 8S 265. Foto: Massey Ferguson


När Massey Ferguson i dag (24 juli) höll ett digitalt pressevent från Frankrike lanserades den nya 8S-serien som utvecklats tillsammans med 170 ingenjörer i MF-teamet.

Med den nya serien MF 8S lägger Massey Ferguson vikt på användarkomfort och minskad bränsleåtgång. Foto: Massey Ferguson

MF 8S finns i fyra modeller från 205 till 265 hästkrafter och företaget lyfter bränsleeffektiviteten som extra anmärkningsvärd. Den ska dra tio procent mindre bränsle. 

Användarkomfort är en annan del som företaget jobbat med. Hytten är helt nyutvecklad och har både ett nytt armstöd, extra rymlighet och minskade vibrationer. Och med en ljudnivå på 68 decibel minskar även bullret in i hytten. 

Serien som kommer finnas tillgänglig redan från i dag i Europa kommer än så länge endast att levereras med den sju-växlade växellådan, Dyna7, samt den dubbelkopplade växellådan Dyna E-power. Senare under 2021 kommer 8S-serien även att finnas med det steglösa transmissionsalternativet Dyna-VT.

Avståndet mellan den inåtlutande framrutan och motorn ger mindre vibrationer och en egen design, menar företaget. Foto: Massey Ferguson

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 24 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Måste jag utveckla mitt företag?

Krönika: Ja! Svaret på frågan i titeln behöver egentligen inte vara längre än så. Orsaken till detta korta svar är att på grund av att världen runt oss hela tiden förändras behöver alla företag utvecklas. Men utveckling behöver ju inte alltid betyda tillväxt eller verksamhetsförändring utan utveckling kan ju innefatta många andra delar. Detta som rationalisering och kostnadseffektivisering, samarbeten, differentiering i val av grödor, specialisering, med mera.  

 

Kommentera