Hallå där Kerstin, nygammal reporter Jordbruksaktuellt!

Välkommen tillbaka! Hur känns det att vara tillbaka som sommarreporter på Jordbruksaktuellt?
– Det känns fantastiskt! Även om jag känner mig lite ringrostig, känner jag mig varmt välkommen, efterlängtad och anförtrodd, så det ska bli kul att äntligen få börja jobba igen! 
 

Kerstin Gauffin är tillbaka som sommarvikarie på Jordbruksaktuellt. Foto: Carolina Wahlberg


Du är nu nyutexaminerad agronom - landsbygdsutveckling, hur känns det att komma ut i branschen i en tid som denna? 

– För mig känns det faktiskt väldigt bra! Jag hade turen att få jobb innan jag tog examen dels här på tidningen i sommar men också en heltidstjänst i höst som jag sökt. Det tror jag främst beror på den bransch jag befinner mig i då lantbruk och livsmedelsproduktion i och med Covid har fått den dignitet den förtjänar och många har insett vikten av att stärka. Men jag tror också att det beror på att jag tagit chansen att testa olika arbetsplatser under hela min studietid, där jag gjort bra ifrån mig vilket har skapat mig ett fullgott cv som banat vägen för mig. 

Vilka branschfrågor har engagerat dig mest under året som gått?

– Krisberedskap, liksom många andra antar jag... Men kanske främst vad som bör ingå i det man kallar krisberedskap? I min värld sträcker sig krisberedskap över fler bitar än totalförsvar och pandemier. Där borde även flyktingströmmar, uppror kring rättvisa, klimatförändringar och livsmedelsförsörjning ingå. Under min semester, som jag tursamt nog la i början av sommaren, då det var fint väder, har jag lyssnat på en del sommarprat. Dels Gretas Thunbergs, dels medgrundaren av Klarna, Niklas Adalberth och även Sveriges överbefälhavare Micael Bydén. Tre helt olika vinklar, men som alla på ett eller annat sätt vidrör i klimat, livskvalitet och beredskap. Dock saknar jag sommarpratet som ska berätta att lösningen på detta är svensk livsmedelsproduktion, det hoppas jag någon kan ta på sig inför nästa sommar.

Vad ser du fram emot i sommar? 

– Eftersom jag redan haft en tidig toppensemester, hoppas jag på händelserika arbetsdagar med spännande möten! Även härliga sommarkvällar med rumpstek på grillen tillsammans med en fräsch havreris-sallad innan det är dags att pyrscha vildsvin i de mogna spannmålsfälten. 

 

Kerstin Gauffin

Ålder: 29

Utbildning: Agronom med inriktning landsbygdsutveckling

Bor: Uppsala

 

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 29 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste