ATG Riders League öppnar igen

Liksom mycket annat detta år fick även hästtävlingen ATG Riders League ta en pause. Men första augusti är det dags att öppna grindarna igen för årets andra omgång.

ATG Riders League under Sundbyholm Summer Games genomförs 30 juli-2 augusti och går att följa på Equisport som sänder tävlingen live. Foto: Roland Thunholm

– Jag är glad över att vi kan komma igång med ATG Riders League igen. Det går knappast att överskatta den långsiktiga betydelsen som den här serien har för utvecklingen av svensk hoppsport. Och det känns extra kul just nu när många av våra landslagsryttare kommer att tävla hemma i Sverige, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

Tävlingen Sundbyholm Summer Games som hade premiär 2019 på Sundbyholms travbana i Eskilstuna, kommer i år att hållas 1 augusti 2020. Dock inför tomma läktare med ett hästlängdsavstånd för att följa såväl Folkhälsomyndighetens- som Svenska Ridsportförbundets rekommendationer och riktlinjer.   

Uppskattat av de bästa  

Intresset för tävlingen är stort bland ryttare, på deltagarlistan återfinns landslagsryttarna Peder Fredricson, Malin Bayard Johnson, Stephanie Holmén, Linda Heed och Erica Swartz. Även segraren från första deltävlingen i Kungsbacka, Emma Emanuelsson finns med i startfältet.

– Vi är givetvis glada över att kunna erbjuda ryttarna ATG Riders League. Samtidigt är vi alla medvetna om det allvarliga läget i Sverige och världen. Vi har ett gemensamt ansvar för att minimera smittspridningen. Därför kommer vi att säkerställa att vi har rutiner som hjälper den sociala distanseringen på traven, säger Per Redelius, ordförande för arrangörsföreningen Sundbyholms Horse Center Ryttarförening och ansvarig för ridsporten på Sundbyholmstravet, i ett pressmeddelande.

Ligan är ett välkommet tillskott i den svenska tävlingskalendern, inte minst för de ryttare som rider på hög nivå och de som utbildar och tävlar hästar för försäljning.

Tävlingen fortsätter

Eftersom tävlingen fått stor uppmärksamhet och förväntningarna överträffades beslöt ATG och Svenska Ridsportförbundet sig för att fortsätta med tävlingen även detta år. Totalt tillfördes svensk hoppsport en miljon kronor i prispengar och arrangörsbidrag.

– Spännande sport, och spännande spel. Precis som vi hade hoppats på. Inte minst upplevde vi att spelet togs emot med öppna armar av såväl ryttare och arrangörer som publik, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.

Kvala först

På torsdag den 30 juli öppnar kvalklasserna ATG Riders League 1,35-hoppning och ATG Riders League Grand Prix 1,45-1,50-hoppning. Därefter går de bästa ryttarna vidare till finalklass som rids i olika heat där de bästa från respektive klass går vidare till lördagens två heat.

Kerstin Gauffin
Kerstin Gauffin
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 29 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste