Ytterligare ett evenemang som ställs in på grund av pandemin

Det som tidigare hette Smaka på Stockholm, Smaka Good Food Festival, såg tidigare ut att kunna gå av stapeln, men har nu ställts in helt på grund av covid-19. 

På grund av den rådande coronapandemin blir det ingen matmarknad i Kungsträdgården i år. Foto: Mostphotos

Den årliga matfestivalen som samlar kockar och andra matintresserade i Kungsträdgården, Stockholm, skulle ha gått av stapeln den 4-7 juni men blev framflyttat till den 10-13 september. Nu ställs matfestivalen in helt på grund av covid-19. 

– Våra gäster, krögare, kockar, artister och alla som jobbar hårt för att genomföra festivalen är så oerhört viktiga för oss att vi inte är beredda att riska någons säkerhet och hälsa. Vår festival ska handla om kärlek, glädje och framförallt gemenskap, och såklart matglädje. Vi ser inte att det är möjligt att genomföra festivalen som vi vill i år under rådande omständigheter så vi väljer att istället satsa ännu mer på nästa år, säger grundaren Johan Turesson, i ett pressmeddelande.

Datumen är redan satta för nästa års festival som man hoppas kunna genomföra den 3-6 juni 2021. Dock kommer Foodtech-konferensen ”The Big Meet” ändå att äga rum 2020, även om det är oklart hur i dagsläget. Mer information kommer, skriver anordnarna i ett pressmeddelande.

Kerstin Gauffin
Kerstin Gauffin
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 05 augusti 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste