Skiold förvärvar spanska Rotecna

Skiold har köpt upp det spanska bolaget Rotecna, vars specialitet är design, tillverkning och marknadsföring av utrustning och lösningar för grisbranschen.

Skiold, med huvudkontor i Danmark, erbjuder lösningar för utsädes- och spannmålshantering, fodertillverkning samt utrustning för fjäderfä-, nöt- och grisstallar. När företaget nu köper upp spanska Rotecna förväntas en nästan fördubblad omsättning. 

Ett starkare globalt avtryck, bättre potential att växa på nya marknader, en bredare produktportfölj med ledande teknik samt ökad möjlighet för investeringar i forskning och utveckling är några av de effekter man hoppas på, när Skiold nu köper upp Rotecna. 
Foto: Mostphotos

Rotecna grundades 1991 och är enligt Skiold den ledande leverantören av utrustning för grisstallar i Spanien. Rotecna är även verksamt i andra europeiska länder samt i Latinamerika och mellan 2010 och 2020 har företaget ökat sin omsättning från tio miljoner euro till nästan 50. 

– Vi har varit mycket imponerade av Rotecnas ledning, verksamhet, produktportfölj och innovativa kapacitet och ser fram emot att vidareutveckla och investera i Rotecnas befintliga plattform i Spanien. Rotecna har ett väl utvecklat distributionsnätverk med starka partnerskap, som Skiold avser att fortsätta stödja och utveckla. Genom att kombinera vår verksamhet kommer vi att kunna betjäna våra kunder ännu bättre genom en stärkt produktportfölj och ökad storlek för att bygga ett ännu mer omfattande försäljnings- och servicenätverk globalt, säger Skiolds vd Søren Overgaard, i ett pressmeddelande. 

Förvärvet kommer inte att innebära några förändringar i det dagliga arbetet inom Rotecna, vars ledning och organisation kommer att kvarstå.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 06 augusti 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste