Ny ThermoSeed-anläggning i Schweiz

I maj nästa år planeras en ny anläggning för utsädesbetning från Lantmännenägda ThermoSeed Global AB stå klar i Schweiz. Det är det schweiziska lantbrukskooperativet Fenaco som satsar på den svenska tekniken.

ThermoSeed Global AB har sålt en anläggning till Schweiz. Köpare är det schweiziska lantbrukskooperativet Fenaco. Kenneth Alness, vd på ThermoSeed Global AB, ser fram emot det nya sammarbetet. Foto: Lantmännen 

– Det är glädjande att Fenaco valt ThermoSeed och jag ser fram emot vårt samarbete. Det gläder mig extra att vår miljövänliga teknik nu kommer att finnas i ytterligare ett land. Fenaco är kända för att ställa höga kvalitetskrav. När de väljer ThermoSeed är det ett bevis på vår höga kvalitet och det kommer att leda till ytterligare landvinningar för oss, säger Kenneth Alness, vd på Lantmännenägda ThermoSeed Global AB, i ett pressmeddelande.

Den nya anläggningen kommer byggas i Lyssach, nordost om Bern. Anläggningens kapacitet kommer ligga på 15 ton per timme. Processens effektivitet samt att det är en biologisk metod utan kemikalier som ligger till grund för valet av TermoSeed-tekniken enligt Frenaco.

– Vi har tittat på olika alternativ utan kemikalier och kommit fram till att ThermoSeed är det bästa alternativet. I Schweiz, precis som i övriga EU, driver marknaden en ökad efterfrågan på kemikaliefria produkter. Vi är därför övertygade om att efterfrågan på utsäde betat utan kemikalier kommer att öka i Schweiz, säger Jürg Jost som är Managing Director på UFA-Samen, en del av Feneco.

Detta blir den åttonde ThermoSeed-anläggningen utanför Sverige och den andra anläggningen som sålts hittills under 2020.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 10 augusti 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste