De tar över tillverkningen av Ilsbos buskröjare

Svårigheter att få tag i komponenter under pandemin tvingar Ilsbo Tools lägga ned tillverkningen av sin buskröjare. Tillverkningen tas över av ett norskt företag.

Valtra med Ilsbo B150C kättingröjare.  Bilden från Ilsbo Tools produktsfilm.

Problemen för Ilsbo Tools började i mars då man inte längre fick leveranser av vinkelväxlar från en tillverkare i Italien, berättar Ilsbo Tools vd Leif Andersson.

– Under våra 30 år som tillverkare och leverantör av vår buskröjare Ilsboröjar’n har vi aldrig tidigare upplevt en sån svår tid som nu under den pågående pandemin Covid-19. Det har varit stopp med leveranserna sedan i mars men vi hade på lager så att vi kunde leverera under april. Sedan fick vi en liten leverans innan semestern, så att vi hade till reservdelslagret, fortsätter Leif Andersson.

Ambitionen är att den närmaste tiden kunna leverera de buskröjare som finns ute i produktionen, säger Leif Andersson.

Produktionsrättigheterna till buskröjarna har sålts till det norska familjeföretaget Tokvam A/S som tillverkar en rad olika väghållningsredskap.

Vi har haft kontakt med Tokvam i över nio år, de har varit intresserade av oss länge och de driver precis som vi ett familjeföretag med ungefär samma filosofi som vi.

Leif Andersson ser en ljus framtid för Ilsbo Tools buskröjare i norsk regi:

– De har lite bredare kontaktnät i andra länder och kan nog utveckla och stärka affären i större utsträckning än vi haft möjligheter till. De står ekonomiskt stadigt medan vi har haft tre dåliga år innan pandemin slog till.

Att sälja buskröjare har blivit en allt mera utmanande nisch eftersom de huvudsakliga kunderna – lantbrukarna – blir allt färre, menar Leif Andersson.

Tokvam AS kommer att överta produktionen från och med 1 januari 2021, med rätt att bearbeta marknaden från och med nu, meddelar Leif Andersson.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 11 augusti 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste