Amazone ökar utbudet av burna växtskyddssprutor

Nu växer Amazones utbud av burna växtskyddssprutor. Modellserien UF har fått förstärkning av de två nya modellerna UF 1002 och UF 1302.

Hos Amazone går det nu att hitta de nya burna växtskyddssprutorna UF 1002 och UF 1302. Foto: Amazone

Den mindre varianten, UF 1002, har en nominell volym på 1 000 liter och en verklig volym på 1 100 liter medans UF 1302, har en nominell volym på 1 300 liter och en verklig volym på 1 400 liter. Båda modellerna kan användas med de horisontellt hopfällbara Q-Plus-ramperna i 12 till 15 meters arbetsbredd eller de vertikalt hopfällbara Super-S1- eller S2-ramperna, med arbetsbredd på 15 till 30 meter.

De nya modellerna har utrustats med specialformad polyetenbehållare som har en låg tyngdpunkt och det kortaste tyngdpunktsavståndet. Snabbkopplingssystemet möjliggör säker koppling och avkoppling av maskinen även i begränsade utrymmen. Som standard ingår rangerhjul, och vid påbörjat arbete frigörs hjulen från utsidan och går automatiskt till arbetsläge under tanken.

Preparatpåfyllaren rymmer 60 liter och bakom den är manövercentralen SmartCenter placerad som styr vätskekretsloppet. En konisk konstruktion samt snabb tömningshastighet ska enligt tillverkarna bidra till problemfri och fullständig tömning och tryckpåfyllning. Rent vatten finns alltid tillgängligt i preparatpåfyllaren, och det är även möjligt att via den egenutvecklade 7-vägs tryckkranen fylla på färskvatten även under påfyllning.

För alla ramper finns TG-reglerventiler tillgängliga med sju till nio delbredder samt enkel/trippel munstyckshållare. De nya burna sprutorna kan även utrustas med fler funktioner som AmaClick och AmaSwitch på vissa ramper. Det finns även en påbyggnadsramp för att kunna sprida med 25 centimeters munstycksavstånd för AmaSwitch.

Till UF 1002 och UF 1302 kan fronttankarna FT 1001 eller FT 1502 användas, och kapaciteten ökar då med 1 000 respektive 1 500 liter. FlowControl+ gör det möjligt att integrera den främre tanken i vätskekretsen på den bakre monterade sprutan. Tack vare att vätskeöverföringen mellan den främre och den bakre tanken är automatiserad driver föraren sprutan som med en enda tank.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 11 augusti 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste