Kiwa Inspecta tar över kontrollerna hos Vaxxa

Statuskontrollerna för Vaxxas begagnade entreprenad- och lantbruksmaskiner kommer framöver utföras av besiktningsföretaget Kiwa Inspecta.

Vaxxa anlitar Kiwa Inspecta för kontroller av begagnade entreprenad- och lantbruksmaskiner. Foto: Mostphotos


Auktionssajten Vaxxa, som säljer objekt åt fordons- och maskinhandlare, har ingått ett avtal med Kiwa Inspecta för att säkra kvalitén på de begagnade entreprenad- och lantbruksmaskiner som säljs på företagets hemsida.

– Det är jätteviktigt att vi som partner till branschen är noga med att verifiera skador och skadekostnader, även på inbyten som aldrig når maskinhandlarens anläggning, säger Pär Larsson, vd på Vaxxa, i ett pressmeddelande

Enligt Kiwa kommer kontrollerna att ske enligt det testprotokoll inom entreprenad och lantbruk som Vaxxa har. En lösning som tillsammans med maskinhandlare arbetats fram för att kunna hantera alla inbyten på ett enkelt sätt.

– Vi är glada över att Vaxxa har valt att anlita oss för att utföra statuskontroller. Med vår maskinkännedom och erfarenhet inom området hoppas vi kunna bidra till tryggare affärer för Vaxxas kunder, säger Jonas Axelsson, affärsområdeschef för Fastighet- och Lyftsäkerhet på Kiwa Inspecta.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 31 augusti 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera