Årets baggauktion blir digital

Den traditionsenliga baggauktionen på Vreta utbildningscentrum kommer i år bli digital på grund av coronapandemin. Den digitala auktionen kommer gå av stapeln den 12 september klockan 14.00.

I år kommer baggauktionen som annordnas av Lammproducenterna, Östgötalamm, Södermanlands läns fåravelsförening, Svensk Texelförening och Svenska Suffolkföreningen ske digitalt. Bild från förra årets auktion där Mattias Rickardsson, Bäckgårdens Suffolk på Öland, tar emot Lantmännens hederspris för auktionens bäst bedömda bagge. Foto: Charlotte Thorstensson/Ossian Rickardsson

Auktionen arrangeras av Lammproducenterna, Östgötalamm, Södermanlands läns fåravelsförening, Svensk Texelförening och Svenska Suffolkföreningen, och det kommer finnas baggar av raserna Texel, Dorset, Dorper, Suffolk och Finull till salu. Baggkatalogen kommer finnas tillgänglig digitalt på Lammproducenternas hemsida, samt via länkar på övriga arrangörers hemsidor och Facebook.

Enligt arrangörerna finns precis som tidigare år ett lägsta baggpris på 4 000 kronor, men något som är nytt för i år är att säljarna kan välja ett eget reservationspris som kommer framgå i baggens presentation. Köpet kommer inte gå igenom om reservationspriset inte är uppnått, men huruvida det blir en försäljning är upp till säljare och köpare att komma överens om efter auktionen. I presentationen finns även information om härstamning och riksmönstringsprotokoll, samt bilder på baggen.

Ett tips från arrangörerna är att i god tid innan auktionen gå in och skapa ett konto på www.boskapstorget.se, där auktionen kommer genomföras.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 04 september 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste