Statistik: JD i fortsatt ledning

När statistiken för augusti månads traktorförsäljning anländer är det fortsatt grönt i ledningen och försäljningen har saktat ned från rekordsiffrorna i juli.

Färre traktorer har registrerats in i augusti än föregående månad, totalt 199 traktorer. John Deere ligger fortsatt i topp med 54 sålda traktorer, följt av Massey Ferguson med 41 stycken och Valtra med 37. Källa: Stregi


Med en 44 procentig ökning från föregående år i traktorförsäljningen blev juli en stark månad i statistiken. Augusti visar svalare siffror i jämförelse, dock med endast en marginell minskning från samma månad 2019. Totalt har 199 traktorer över tre ton registrerats in i augusti i år, jämfört med 220 i augusti förra året.

Stabila placeringar

John Deere fortsätter att hålla ledningen med 54 sålda traktorer i augusti och ner till andra platsen som Massey Ferguson erhåller är det ett förhållandevis stort gap. I övrigt har det möblerats om måttligt bland traktormärkenas placeringar. Samtliga märken förutom John Deere och Valtra hade en minskad försäljning jämfört med föregående månad.

Jämfört med 2019 är det även Valtra och John Deere som visat störst framgångar på marknaden under sommarens slut. Precis som i juli så tappar Claas i försäljning jämfört med fjolårets åttonde månad, från 18 sålda traktorer till fyra.

Hittills i år är det totala antalet inregistrerade traktorer 1 625 stycken. Källa: Stregi
Störst försäljningsframgångar hade traktorer i effektklasserna 165–192 samt 193–247 hästkrafter. Källa: Stregi

Lika på totalen

På totalen för året som gått hittills är det även här John Deere som står för en anmärkningsvärd ökning jämfört med ifjol, men även traktormärket Branson som ökat från 0 till 12 sålda traktorer. Sammanlagt för samtliga traktormärken över tre ton har det sålts 1 625 traktorer under 2020, någorlunda likvärdigt med fjolårets siffra på 1 646.

Fortsatt trend

Trenden mot en ökad försäljning av stora traktorer håller i sig. Flest traktorer såldes under månaden i effektklasserna 165–192 och 193–247 hästkrafter. I båda klasserna är det Valtra som står för en dryg tredjedel, 20 stycken sålda traktorer av totalt 61.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 04 september 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste