Maskin Väst förvärvar i Kumla

Karlstadsföretaget Maskin Väst förvärvade i början på september P-As Lantmanskinservice i Kumla. – Med egen fullserviceanläggning kommer vi närmare våra kunder i området och får lättare att hålla en högre servicenivå, säger Daniel Bryske, vd på Maskin Väst.

Maskin Väst har förvärvat P-As Lantbruksservice i Kumla. Från vänster: Karl-Johan Larsson, Thomas Olsson, Per-Arne Carlsson och Daniel Bryske. Foto: Maskin Väst

Förvärvet innebär att man framöver kommer kunna inhandla bland annat Case IH och JCB, som ingår i utbudet hos Maskin Väst, även i Kumla.

– P-As har alltid haft ett väldigt gott renommé ute hos kunderna så genom att tillföra vår bredd på produkter och varumärken ser vi en mycket positiv framtid med ökande försäljning och marknadsandelar i området, säger Daniel Bryske, i ett pressmeddelande.

Per-Arne Carlsson, vd på P-As Lantmaskinservice, som säljer företaget har varit i branschen i cirka 45 år, och han tycker att försäljningen passar bra i tiden. Per-Arne och företagets tre andra anställda kommer följa med till Maskin Väst.

– Tiden har sin gång och nu är det lämpligt för mig att lämna över till någon annan som vill ta företaget framåt. Lösningen med Maskin Väst känns väldigt bra och jag kommer att arbeta kvar i företaget ett tag till, säger säljaren Per-Arne.

Personalstyrkan utökas även med Tobias Abrahamsson, som sedan ett drygt år varit anställd av Maskin Väst och stationerad i Örebro. Enligt Maskin Väst finns även planer på att öka personalstyrkan inom både försäljning och eftermarknad i Kumla.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 04 september 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera