Vårda ditt vatten

Hälften av råvatten som används för att tillgodose oss i Sverige med dricksvatten kommer från sjöar och rinnande vattendrag. Inom lantbruket har vi ett ansvar för att de vatten som finns på våra marker, samtidigt som jordbruk behöver kunna drivas hållbart och lönsamt. Tidans Vattenvårdsförbund arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten en vattenvårdsvandring utmed Tidan. Evenemanget görs inom ramen för ett av pilotområdena inom projektet LEVA - lokalt engagemang för vatten.

När: 21 september

Var: Kulturreservatet Vallby Sörgården 1 54991 Tidan

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Inför evenemanget sänds aktuell information ut. Det är viktigt att du anmäler dig senast 16 september.

Anmäl dig via evenemanget på www.gronamoten.se

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom europeiska regionala utvecklingsfonden, Regionala utvecklingsnämnden Västra Götaland, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades -

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Nu våras det för lantbruket

Krönika: Äntligen har våren kommit! Ett säkert vårtecken är att det nu är full fart ute på fälten. Hur är det möjligt att alla som har mark att bruka blir som små spralliga barn på julafton, så fort de ser den förste som ger sig ut på sina fält? Det tycker jag är härligt, för äntligen lever landsbygden igen! Det som däremot dämpar vårkänslan är det pågående kriget i Ukraina och de ännu större prisstegringar som skett sedan sist ni läste mina ord. Tänk om vi vetat då att det värsta ännu inte hänt.

 

Kommentera

Hur kommer det sig att det ofta är djur precis överallt?

Krönika: Jag har under mina ändå ganska få år i branschen (jag vet ju väldigt många som hållit på med lantbruk längre än vad jag har levt…) börjat snickra på en mental checklista inför stallbygge. Oron i världen gör ju som alla vet att prisläget är otroligt ovisst. Det jag har att komma med som framtidsspaning om just det, är ingenting som inte andra vet mycket bättre. Därför tänkte jag skriva ner min lilla checklista istället.

 

Kommentera