En marknad som växer

Varbergsbaserade Hallant har specialiserat sig på försäljning av traktorer och redskap till specialodling. I den växande kundgruppen finns plantskolor och odlare av allt från jordgubbar och äpplen till sparris och hasselnötter. 

 

Ogräsfräsen kan placeras både bak och fram på traktorn, och är utrustad med en rotorfräs samt en sensor känner av och automatiskt viker undan rotorfräsen när den närmar sig trädstammen.
– Man kör bara traktorn rakt fram i trädraden och så jobbar den in och ut mellan träden. Väldigt enkelt men välfungerande, säger Oscar och berättar att de flesta odlare kör mellan fyra och åtta gånger per säsong. Foto: Oscar Hermansson

Jordbruksaktuellt har pratat med Oscar Hermansson, grundare av Hallant. Han berättar att störst i sortimentet är maskiner för mekanisk ogräsbekämpning mellan träden eller plantorna. 

– Sen säljer vi även andra redskap till fruktodling, som exempelvis grenkrossar, skördeplattformar och fläktsprutor. 

30 procent var

Företagets två största kundgrupper är fruktodlare och plantskolor, som står för ungefär 30 procent av omsättningen vardera. 

– Vi säljer mycket till plantskolor som odlar träd till kommuner och trädgårdsanläggningsföretag. Till deras frilandsodlingar behöver de dels smalspåriga traktorer men även maskiner för mekanisk ogräsbekämpning mellan träden, säger Oscar och fortsätter: 

– Deras kunder ställer ju högre krav nu för tiden och vill inte att de ska spruta några miljögifter, så då är det bättre att rensa mekaniskt och så har de det som försäljningsargument mot sina kunder. 

Endast fem procent exporteras till andra nordiska länder, och Oscar berättar att marknaden i Sverige växer. 

– Den växer jättemycket hela tiden, det startar flera nya vin- och äppelodlingar varje år. Det finns heller inget annat företag som är så här specialiserat och har en helhetslösning med alla redskap för frukt- och bärodling. 

Efter kundens behov

I sortimentet finns även redskap för skogsbruk, och en strandrensare som plockar upp

Oscar Hermansson, grundare av företaget Hallant, berättar att de bland annat har sålt maskiner till Sveriges största ekologiska odlare av havtorn och största odlare av blåbär. – Vi har även ett 40-tal vinodlare i vårat kundregister. Man tror knappt att det finns så många vinodlare i Sverige, men de växer också så det blir fler och fler. Foto: Pär Andersson

exempelvis glasbitar, cigaretter och tång. Oscar berättar att kunderna ofta har specifika önskningar som inte redan finns på maskinerna, och att de då tar fram lösningar på kund­ens behov tillsammans med tillverkarna.  

– Strandrensaren är en sån, där kunden har efterfrågat en maskin, och så plockade vi fram precis vad de vill ha. Just den där storleken fanns inte över huvud taget utan där hade kunden specifika önskemål, så fabriken i Spanien specialbyggde den till kunden. Så det är mycket sånt vi gör också, säger han och berättar att de även själva har en liten verkstad och gör modifieringar på plats.

Oscar säger att de har stor kompetens på företaget, och gärna hjälper kunderna att hitta rätt maskin. 

– Om de bara beskriver vad de ska göra så kan vi ta fram exakta maskiner som passar bäst för det ändamålet.

Bättre service

Hallant är i dag generalagent för tio olika varumärken, varav sex är från Italien. 

– Vi säljer bland annat traktorer från Pasquali, ogräsrensare från Orizzonti samt jordfräsar och slagklippare från Sicma. 

Att hålla sig till ett mindre antal tillverkare är ett medvetet val från Oscars sida. 

– Det blir lätt att man har jättemycket grejer, men inte blir bra på något. Då är det bättre att ha ett mindre antal leverantörer och kunna deras produkter utan och innan för att kunna ge så bra service som möjligt till kunderna. 

Förra året omsatte Hallant cirka 8,5 miljoner kronor, vilket är en siffra de redan uppnått i år. 

– Det är jättekul att det ökar. Vi har inte märkt av corona någonting, utan snarare tvärtom. Man märker att fler håller sig på landet, och vill odla och kanske bli självförsörjande eller starta upp någon verksamhet eller så. Vi har sålt mer nu under corona än vi har gjort tidigare. 

Bredare verksamheter

Oscar startade upp företaget för tio år sedan, och på frågan om han kan se några trender över åren svarar han att kunderna i dag ofta har flera ben att stå på. 

– För tio år sedan så fanns det några gamla stora frukt­odlingar, sen startade det ganska mycket nytt. Av de som startar nytt i dag så odlar nästan alla ekologiskt och många har mindre areal­­­­­­­er men satsar istället på förädling på gården. Istället för att ha 15 hektar äppelodling och sälja till grossist så kanske de har fem hektar och mustar själva, säger Oscar och fortsätter: 

– Även besöksnäringen växer jättemycket, så får de in mer pengar och får ett mer varierat arbete. Framförallt får ju odlaren ut ett mycket högre kilopris än om de säljer till grossist. 

Prisvärda helhetslösningar 

Han tror att marknaden kommer fortsätta växa, med fler och fler nya odlare som har ännu bredare verksamheter, och att behovet av maskiner kommer öka i takt med antalet odlare. 

– Många av de nystartade odlingarna har inte samma ekonomiska muskler som de etablerade odlarna, och kanske inte kan lägga 700–800 tusen kronor på att köpa en ny traktor från de stora tillverkarna. Då är det bättre välja en liten italiensk kvalitetstraktor som vi säljer, och kanske komma undan på mellan 200–300 tusen. Så det blir väldigt prisvärda lösningar med både traktor och maskin för mekanisk ogräsbekämpning.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades lördag den 12 september 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Funderat på vad som är standard – nu och i framtiden?

Krönika: ”Det här är standard” säger säljaren och du känner en trygghet i att du åtminstone får samma erbjudande som alla andra som köper produkten, varken mer eller mindre. Du vet vad du får men vad betyder en viss standard? Ställer du frågan till SIS, Svenska Institutet för Standarder, så upplyser de dig om att en standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Visste du ens att du hade ett problem när du skulle köpa produkten? Eller betyder det något annat.

 

Kommentera