Flera nyheter från Bala Agri

Bala Agri utökar sitt sortiment och lanserar två nya djurvagnar samt en ny lättare djurgrind på marknaden.

Bala Agri presenterar nya djurkärran TKD 901, samt den lite mindre modellen TKD 601. Foto: Bala Agri

TKD601

Längd: 8 375 millimeter

Bredd: 2 650 millimeter

Innermått: 6 410 x 2 430 millimeter

Lastyta: Cirka 15 kvadratmeter

Maxlast: 6 000 kilo

Totalvikt: 9 000 kilo

TKD 901

Längd: 11 330 millimeter

Bredd: 2 650 millimeter

Innermått: 9 400 x 2 430 millimeter

Lastyta: Cirka 22,5 kvadratmeter

Maxlast: 9 000 kilo

Totalvikt: 13 400 kilo

Traktorkärrorna TKD 601 och TKD 901 är framförallt framtagna för transport av nötkreatur, men kan även utrustas för transport av smågrisar. För långvarig användning i tuffa miljöer är vagnarnas chassin kraftigt dimensionerade, och egenvikten har legat i fokus för att lättare klara av leriga förhållanden.

– Vi fortsätter vår höga utvecklingstakt på nya smarta vagnar med fokus på låg egenvikt, extrem slitstyrka och kostnadseffektivitet för kunden. Våra djurvagnar har blivit väldigt omtyckta av våra kunder och som resultat har vi i dag 24 procent marknadsandelar. Vi har lyssnat på våra kunder och återförsäljare och täppt igen ett glapp som funnits i mellanstorlek och den större storleksklassen. Även satsningen på gris har kommit som önskemål från våra kunder säger Kristian Jonsson, företagets vd, i ett pressmeddelande.

Hydraulisk höj- och sänkbara

Precis som tidigare TKD701 har de nya modellerna invändiga hjulhus med en invändig bredd på 2,4 meter, gummimatta i botten som standard och väl tilltagen inre höjd på uppemot 2,3 meter. Vagnarna är hydrauliskt höj- och sänkbara för minimalt insteg, där kolvstången är i skyddat läge under transport.

För att minimera oljud som kan skrämma djuren är vagnarna försedda med högsta möjliga klass av plyfa-sidor. Som standard har vagnarna LED-belysning, väl skyddade kablage och slangar samt förvaringsfack med lucka ovanför hjulhusen.

En annan nyhet är den lättare versionen av Bala-grinden. Foto: Bala Agri

Ultralätt grind

Bala Agri presenterar även en ny lättare variant av Bala-grinden, som endast väger tolv kilo. Djurgrinden är tillverkad i aluminium och har måtten 161 x 304 centimeter. Enligt Bala Agri passar grinden perfekt för att hägna in alla sorters djur, och tack vare sin låga vikt lämpar den sig extra bra att ha med som fångstgrind på djurvagnar. Att den är lätt att bära skonar även axlar och rygg hos djurskötaren.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 15 september 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste