Utställare väljer att avstå Agromek

Danmarks största lantbruksmässa Agromek är planerad till den 19–22 januari 2021. Trots coronapandemin har arrangörerna än så länge siktet inställt på att genomföra mässan, men flera utställare meddelat att de inte kommer delta. 

Den danska lantbruksmässan Agromek arrangeras i januari 2021. Foto: Vilhelm Ektander

I vanliga fall hittas omkring 500 utställare på plats, men enligt Maskinbladet har utställare nu meddelat att de inte kommer delta på mässan i januari. Bland de första som väljer att inte delta på mässan är danska DLG, som beslutat att avstå både Agromek och även Nutrifair.

– Vanligtvis är vi mycket starkt representerade på mässorna i januari, där vi vanligtvis också är värd för DLG Vækstforum. Men situationen är annorlunda i år och myndigheterna har skickat en tydlig uppmaning till alla - inklusive företag - att hjälpa till att stoppa spridningen av covid-19, säger Jesper Pagh, vice vd för DLG.

Vilofoss, som är marknadsledare i Europa inom premixer, mineraler och vitaminer, och som är en del av DLG kommer inte heller att delta.

Även reservdelsföretaget Granits Parts har meddelat att de inte kommer delta på Agromek. Enligt företagets vd Johnny Gram gäller beslutet för alla mässor och utställningar fram till mitten av 2021.

– Jag är naturligtvis ledsen att vi inte är en del av Agromek 2021, eftersom jag tror att jordbruket behöver en mässa och något positivt i dessa tider. Men situationen innebär att vi måste visa ansvar mot personal och kunder. Det är också en stor investering av tid och pengar, och med en covid-19-situation som också kommer att påverka Agromek när det gäller antalet utställare och besökare tror vi att det är rätt beslut.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste