Fler prisade gotlänningar

Nu har den fjärde kategorin i tävlingen Årets bonde 2020 utsetts. Nästa vinnare på tur i kategorin frukt & grönt blev ännu en gotländsk gård. 

Margareta och Göran Hoas som driver Lilla Bjers har utsetts till Året bonde frukt & grönt 2020. Foto: Bergkvist Publishing

Margareta och Göran Hoas, på Lilla Bjers, har utsetts till Årets bonde frukt & grönt med följande motivering:

”En föregångare och inspirationskälla som väljer att agera konsekvent istället för att kompromissa och som gärna söker nya vägar från jord till bord. Kreativitet, transparens och omsorg både för natur och människa ligger detta ekologiska och KRAV-certifierade lantbruk varmt om hjärtat. Vinnaren i Årets Bonde kategori FRUKT & GRÖNT är en närvarande, kunnig och relevant kraft i kampen för ett mer hållbart, svenskt jordbruk."

Öka intresset

Tävlingen Årets bonde har som syfte att lyfta Sveriges primärproducenter och därmed öka intresset och efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige. Hållbarhet, innovation och matkvalitet är nyckelord för tävlingen.

Sex kategorier

Tävlingen Årets bonde består av sex kategorier och den 26 oktober kommer en av dessa att utses till Årets Bonde 2020. Vinnarna i de två följande kategorierna kvarstår att offentliggöras; eko & innovation samt fisk & skaldjur.

Tävlingen Årets Bonde 2020 presenteras i samarbete med Borgeby Fältdagar, Martin & Servera, Sydgrönt, Sent i Skåne, WWF, MSC, Skånemejerier, Malmö Stad, Kramp, Krav, Från Sverige, Sysav, Pågen och HS Certifiering.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 09 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste