Samarbete ”över blockgränserna” på Gotland

Det är inte bara inom politiken som detta kan ske utan även inom lantbruksmaskinbranschen. Detta står klart efter att Swedish Agro Machinery nu ingått ett samarbete kring service och reservdelar för sina produkter med Söderberg och Haaks servicelämnare på ön.

Samarbetet mellan Swedish Agro Machinery och Söderberg och Haaks servicelämnare, Bil och Traktor Högbro AB, ses som positivt av alla parter. Från vänster i bild syns Jonas Techel,delägare och verkstadschef för bilar, Tomas Johansson, delägare och verkstadschef för lantbruksverkstaden samt Björn Petterson, vd för Swedish Agro Machinery. Foto: Swedish Agro Machinery

– Vi inleder samarbetet efter en bra och konstruktiv dialog med Söderberg & Haaks ledning. Det känns tryggt att knyta kontakt med en av deras återförsäljare eftersom vi vet att kompetensen när det gäller lantbruksmaskiner redan finns i verksamheten, säger Björn Pettersson, vd på Swedish Agro Machinery i ett pressmeddelande.

Ett uppsving

Lantbruk är en viktig näring på Gotland och det faktum att lantbrukarna där bedriver sin verksamhet utanför fastlandet gör den lokala tillgången till service och reservdelar extra viktig.

Söderberg och Haaks servicelämnare, Bil och Traktor Högbro AB, bedriver service av bilar och lantbruksmaskiner med totalt 16 anställda.

– Vi ser fram emot samarbetet. Det blir ett uppsving för oss som verkstad och vi är glada att vi kan ge ännu mer service till lantbrukarna på ön. Swedish Agro Machinerys varumärken är redan bekanta för oss då vi skruvat på olika typer av lantbruksmaskiner från deras sortiment tidigare. Vi har ett gott samarbete med lantbrukarna omkring oss, de vet redan vilka vi är och vi vet vem dem är, säger Tomas Johansson, delägare och verkstadschef för lantbruksmaskiner.

Stärker sin position

Swedish Agro Machinery kommer även i fortsättningen att stå för själva maskinförsäljningen på Gotland, medan Bil och Traktor Högbro AB ska stå för service och reservdelar för märkena Claas, Horsch, Samson, Spearhead, Scanstone och AVR. Verksamheten sker i företagets 2600 kvadratmeter stora lokaler som inrymmer både verkstad, lager, butik och kontor.

Det nya samarbetet är inte bara ett lyft för Swedish Agro Machinery och Bil och Traktor Högbro AB, även Söderberg och Haak ser goda möjligheter för sin verksamhet.

– Vi ser positivt på att Bil och Traktor Högbro AB kompletterar sin verksamhet med att bli servicepartner åt Swedish Agro Machinery. De stärker sin position i området vilket också gynnar oss, säger Jonas Jaenecke som är vd på Söderberg & Haak.

Samarbetet med Bil och Traktor Högbro AB inleds omgående vilket samtidigt innebär att Swedish Agro Machinery avslutar samarbetet med den tidigare servicelämnaren Mästerby Maskin.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 09 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste