”Bredden imponerar”

I dag presenterades vinnaren i Årets Bonde 2020 kategori Eko & innovation. Vinnaren är Bokeslundsgården, ett lantbruk med 600 frukt- och grönsakssorter och flera gamla svenska djurarter.

Johan Widing driver Bokeslundsgården tillsammans med hans fru och svärföräldrar. Nu har gården utsetts till vinnare i kategorin Eko & innovation i tävlingen Årets Bonde 2020. Foto: Pär Andersson

Bokeslundsgården, som drivs av Johan Widing tillsammans med hans fru och svärföräldrar, har tilldelats utmärkelsen med följande motivering:

”Bredden imponerar, precis som viljan att nå ut och lyfta både sig själv och likasinnade kollegor. Den ekologiska övertygelsen följer med ut i stall, hagar och skog – och till de mest kräsna konsumenterna och kockarna i vårt land. Vinnaren i kategorin EKO & INNOVATION i Årets Bonde 2020 står för mångfald, innovationskraft och en förmåga att agera ambassadör för ett mer hållbart lantbruk."

I slutet på sommaren var Jordbruksaktuellt på besök på gården, läs mer om det här.

Öka intresset

Tävlingen Årets bonde har som syfte att lyfta Sveriges primärproducenter och därmed öka intresset och efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige. Hållbarhet, innovation och matkvalitet är nyckelord för tävlingen.

Sex kategorier

Tävlingen Årets bonde består av sex kategorier och den 26 oktober kommer en av dessa att utses till Årets Bonde 2020. Nu är det bara kategorin fisk & skaldjur som kvarstår att få en vinnare.

Tävlingen Årets Bonde 2020 presenteras i samarbete med Borgeby Fältdagar, Martin & Servera, Sydgrönt, Sent i Skåne, WWF, MSC, Skånemejerier, Malmö Stad, Kramp, Krav, Från Sverige, Sysav, Pågen och HS Certifiering.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 09 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste