John Deere avstår mässor under 2021 - Jordbruksaktuellt

John Deere avstår mässor under 2021

Coronapandemins framfart fortsätter och nu meddelar John Deere att företaget inte kommer delta på några internationella mässor under räkenskapsåret 2021. Anledningen är att de inte vill riskera säkerheten för varken kunder eller anställda. 

 

John Deere meddelar att de inte kommer delta på några internationella jordbruks- eller trädgårdsmässor under räkenskapsåret 2021, som pågår fram till 31 oktober 2021. Foto: Isabella Odmark


Räkenskapsåret sträcker sig från den 1 november 2020 till 31 oktober 2021, och det är för internationella jordbruks- och trädgårdsmässor i Europa och OSS-länder som beslutet gäller. En av orsakerna är att dessa mässor kräver omfattande internationella resor. 

Ny affärsmodell

För att nå ut till kunderna kommer John Deere istället fokusera på en ny blandning av olika marknadsföringsmetoder, med både traditionella och digitala verktyg. John Deeres huvudfokus kommer under 2021 att ligga på att förändra sin affärsmodell, med målet att bli ett ”smart industriellt företag”. 

– Pandemin har förändrat världen och vår industri går också igenom stora förändringar. Detta gäller även våra marknadsföringsstrategier, säger Denny Docherty, John Deere vice president för försäljning & marknadsföring, region 2, i ett pressmeddelande. 

Återförsäljarna bestämmer

Enligt Andreas Jess, marknadsföringschef på John Deere region 2, bestämmer återförsäljarna själva om de vill delta på lokala jordbruks- och trädgårdsutställningar, om kundernas och återförsäljarnas hälsa och säkerhet kan garanteras. Andreas säger även att man på John Deere förväntar sig stora förändringar inom utställningsväsendet, till följd av både Covid-19 och digitaliseringen.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 12 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste