”En ambassadör som skapar ringar på vattnet"

Nu har sista kategorivinnaren i tävlingen Årets Bonde 2020 presenterats. I kategorin Fisk & skaldjur är det Fiskar Anna som tar hem utmärkelsen.

Anna Vesper Gunnarsson är fiskaren bakom Fiskar Anna, som utsetts till vinnare i kategori Fisk & Skaldjur. Foto: Bergkvist Publising

Fiskar Anna, som drivs av Anna Vesper Gunnarsson i Hjälmaren, får ta emot priset med följande nominering:

"Här möter vi kompetens och erfarenhet som gått i arv i 17 generationer; fördjupad, förädlad och förfinad över tid, men ständigt närvarande i allt som sker både till sjöss och på land. Inte Sveriges största verksamhet kanske, men i våra ögon den bästa! Vinnaren i kategorin FISK & SKALDJUR i Årets Bonde 2020 är världens första MSC-certifierade insjöfiske - en sann förebild och en ambassadör som skapar ringar på vattnet."

Öka intresset

Tävlingen Årets bonde har som syfte att lyfta Sveriges primärproducenter och därmed öka intresset och efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige. Hållbarhet, innovation och matkvalitet är nyckelord för tävlingen.

Sex kategorier

Nu har tävlingens alla sex kategorier fått en vinnare, och den 26 oktober kommer en av dessa att utses till Årets Bonde 2020.

Tävlingen Årets Bonde 2020 presenteras i samarbete med Borgeby Fältdagar, Martin & Servera, Sydgrönt, Sent i Skåne, WWF, MSC, Skånemejerier, Malmö Stad, Kramp, Krav, Från Sverige, Sysav, Pågen och HS Certifiering.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 12 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste