Generationsskifte på Väderstad

Lantbruksmaskintillverkaren Väderstad växlar upp och planerar nu för att nästa generation i ägarfamiljen ska ta över. Från och med februari 2022 ska Henrik Gilstring axla rollen som vd och koncernchef.

Henrik Gilstring, tredje generationen i Väderstads ägarfamilj, är nu efter åtta år inom företaget på väg att ta över som ny vd och koncernchef. Foto: Väderstad

Henrik Gilstring, som är utbildad civilekonom, har jobbat hos Väderstad sedan 2012. Han är son till Christina Stark och Gert Gilstring och utgör därmed ägarfamiljens tredje generation.

Tydlig riktning

– Styrelse och koncernledning har tagit ut en tydlig riktning framåt genom ett välplanerat vd-skifte med utgångspunkt i Väderstads starka värdegrund. Genom ett långsiktigt ägande och starkt engagemang, från både ägare och medarbetare, skapar vi fortsatt innovationskraft, driv och trygghet. Beslutet ger oss goda förutsättningar för en smidig och effektiv övergång, och en föryngring i vd-rollen, säger Crister Stark, styrelseordförande Väderstad Group i ett pressmeddelande.

Mot nya mål

Den 35 åriga blivande koncernchefen ingår redan i dag i företagets koncernledning och är sedan tidigare utsedd till ställföreträdande vd för Väderstad Group.

– Väderstad har en fantastisk historia av innovationer, starka kundrelationer och tillväxt. Denna resa är mycket spännande och den fortsätter mot nya mål, vi har alla möjligheter att fortsätta växa och utvecklas som företag, som partner till våra kunder och som arbetsgivare. Jag ser fram emot att fortsätta driva Väderstad framåt på ett hållbart sätt för att kunna säkerställa att vi kan möta de möjligheter och utmaningar som ligger framför oss, säger Henrik Gilstring.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 15 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste