Ny youtube-serie om framtidens bönder

I mitten av oktober var det premiär för LRF:s nya serie Framtidsbönder, där tittarna får följa med svenska matproducenter i deras vardag.

 

– I dag har många en stark åsikt om hur mat ska produceras, trots att man faktiskt inte vet hur det går till i praktiken. Vi hoppas att den här serien ska öppna upp för en mer nyanserad debatt och att vi kan kroka arm med konsumenter och beslutsfattare för att tillsammans skapa en så hållbar matproduktion som möjligt här i Sverige, säger Gunnar Gidefeldt, LRF:s kommunikationschef, i ett pressmeddelande.

Först ut i serien som sänds via Youtube är familjen Karlsson/Olofsson på Österbo gård på norra Öland. På gården finns mjölkkor och Hanna Karlsson driver även bloggen Bondbönan, där hon aktivt visar upp vad hon gör på gården.

Hanna Karlsson och hennes familj är först ut i serien. Foto: Carolina Wahlberg

 

Läs mer: Bondbönan vill få folk att tänka när de handlar

 

I kommande avsnitt kommer även familjen Thulin/Jarbin som driver Vismarlövsgården i

Jens Thulin på Vismarlövsgården. Foto: Pär Andersson 

Skåne att introduceras. Jens och Matilda har många inriktningar i sitt företag, och har som mål att bli Sveriges mest klimatsmarta köttproducenter.

 

Läs mer: Säteriet ska bli samlingspunkt för lokalproducerat

 

Tanken med serien är att fler gårdar med andra inriktningar ska adderas, för att visa på den bredd som finns inom branschen. 

 – Men eftersom det just nu finns flest frågor och känslor kring kött och mjölk, börjar vi med två gårdar som producerar just detta, säger Gunnar Gidefeldt.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 16 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

2021: I den bästa av märkliga världar

Förutsättningarna för lönsamhet i svenskt jordbruk ser bättre ut än på många år. Inte ens det offentliga Sveriges ointresse för svenskt jordbruks internationella konkurrenskraft och regel­förenklingar kan hålla oss helt negativa. Trots en rejält stärkt svensk krona har spannmålspriset ökat rejält i höst/vinter. Köplojaliteten för svensk mat är starkare. Tack vare pandemin och sedelpressarna, som körs så att överhettningsskydden borde slå ifrån, blir räntan lägre och lägre. 

Kommentera