Varg dödligt skadad i majshack

I samband med majsskörd i den nordtyska delstaten Mecklenburg Vorpommern hamnade en varg i skärbordet på en exakthack och skadades så svårt att den fick avlivas av tillkallad polis och veterinär.

En varg fastnade i en majshack under pågående skördearbete i norra Tyskland och fick svåra skador på benen. Djuret avlivades senare av en veterinär. Foto: Björn Schubert

Det är den tyska lantbrukstidningen Agrarheute som rapporterar om händelsen som inträffade den 10 oktober. Det ska ha kommit in ett larm till polisen om en svårt skadad varg på ett majsfält som av oklar anledning fångades upp av skördemaskinen.

Hög skyddsstatus

Polis på plats tillkallade en veterinär då man inte hade tillstånd att avliva det skadade djuret, som har en mycket hög skyddsstatus i delstaten. Veterinären kunde så, en och en halv timme efter att larmet inkom, avliva det svårt skadade djuret

Väcker frågetecken

Att vargen inte flydde från majshacken väcker frågetecken, och enligt Agrarheute pågår nu undersökningar om djuret var sjukt eller skadat redan innan olyckstillfället.

Den tyska vargstammen ökar snabbt och enligt siffror från det tyska jägarförbundet DJV så fanns det 2019 drygt 1 300 vargar i landet. Antalet viltolyckor i trafiken där varg är inblandat har enligt DJV också ökat kraftigt de senaste åren.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 19 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste