Varg dödligt skadad i majshack

I samband med majsskörd i den nordtyska delstaten Mecklenburg Vorpommern hamnade en varg i skärbordet på en exakthack och skadades så svårt att den fick avlivas av tillkallad polis och veterinär.

En varg fastnade i en majshack under pågående skördearbete i norra Tyskland och fick svåra skador på benen. Djuret avlivades senare av en veterinär. Foto: Björn Schubert

Det är den tyska lantbrukstidningen Agrarheute som rapporterar om händelsen som inträffade den 10 oktober. Det ska ha kommit in ett larm till polisen om en svårt skadad varg på ett majsfält som av oklar anledning fångades upp av skördemaskinen.

Hög skyddsstatus

Polis på plats tillkallade en veterinär då man inte hade tillstånd att avliva det skadade djuret, som har en mycket hög skyddsstatus i delstaten. Veterinären kunde så, en och en halv timme efter att larmet inkom, avliva det svårt skadade djuret

Väcker frågetecken

Att vargen inte flydde från majshacken väcker frågetecken, och enligt Agrarheute pågår nu undersökningar om djuret var sjukt eller skadat redan innan olyckstillfället.

Den tyska vargstammen ökar snabbt och enligt siffror från det tyska jägarförbundet DJV så fanns det 2019 drygt 1 300 vargar i landet. Antalet viltolyckor i trafiken där varg är inblandat har enligt DJV också ökat kraftigt de senaste åren.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 19 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Funderat på vad som är standard – nu och i framtiden?

Krönika: ”Det här är standard” säger säljaren och du känner en trygghet i att du åtminstone får samma erbjudande som alla andra som köper produkten, varken mer eller mindre. Du vet vad du får men vad betyder en viss standard? Ställer du frågan till SIS, Svenska Institutet för Standarder, så upplyser de dig om att en standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Visste du ens att du hade ett problem när du skulle köpa produkten? Eller betyder det något annat.

 

Kommentera