Vd-skifte på Swedish Agro Machinery

Maskinhandelsfirman som bland annat är generalagent för Claas produkter i Sverige meddelar nu att man tillsätter Hasse Ripa som ny vd. Hasse är utbildad lantmästare och kommer närmast från en tjänst som försäljningschef inom företaget.

Hasse Ripa jobbar i dagsläget som försäljinngschef för Swedish Agro Machinery. Den 1 november tillträder han som vd för att leda det fortsatta arbetet i den expansiva maskinhandelsfirman. Foto: Swedish Agro Maschinery

– Vi har en klar strategi för maskinaffären i Sverige, stora ambitioner och många idéer att arbeta med. Jag har redan från första veckan varit imponerad av hur långt bolaget har kommit på så kort tid, något som bara är möjligt när så mycket kompetent personal samlas under samma tak. Jag ser fram emot att vara än mer delaktig i att utveckla företaget tillsammans med alla medarbetare runt om i Sverige, säger Hasse Ripa i ett pressmeddelande.

Swedish Agro Machinery och ägaren Danish Agro Machinery har de senaste åren lagt ner mycket arbete och pengar på att etablera sin nya maskinverksamhet i Sverige. Under 2020 har man börjat se ett ekonomiskt resultat av detta i form av en rejäl resultatförbättring.

Swedish Agro Machinerys avgående vd Björn Persson väljer att lämna lantbruksbranschen efter fyra år på företaget.

– Jag är glad och stolt över att ha varit med på den här resan. Vi har gjort en unik etablering rekordsnabbt i den svenska lantbruksmaskinbranschen. Det hade aldrig varit möjligt utan alla fantastiska medarbetare runt om i landet. De har gjort ett hästjobb för att komma dit vi är idag, säger han.

Hasse Ripa tillträder som vd den 1 november, och Björn Pettersson blir kvar inom Swedish Agro Machinery till årsskiftet.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 19 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Funderat på vad som är standard – nu och i framtiden?

Krönika: ”Det här är standard” säger säljaren och du känner en trygghet i att du åtminstone får samma erbjudande som alla andra som köper produkten, varken mer eller mindre. Du vet vad du får men vad betyder en viss standard? Ställer du frågan till SIS, Svenska Institutet för Standarder, så upplyser de dig om att en standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Visste du ens att du hade ett problem när du skulle köpa produkten? Eller betyder det något annat.

 

Kommentera