Mer skog på tyska mässor 2021

Efter att mässäsongen 2020 ställts in satsar DLG, tyska lantbrukares förbund, nu extra på skogsmässor till nästa år. Bland annat ska det bli mer skog på lantbruksmässan Agritechnica.

För att bidra med ökad kunskap kring skogsskötsel och virkeshantering i samband med de stora barkborreangreppen i landet satsar DLG, tyska lantbrukares förbund, nu extra mycket på skogsmässor det kommande året. Foto: DLG

För den som är intresserad av skog och lantbruk och inte tycker att de svenska mässorna är nog finns det ett stort utbud av internationella branschmässor i Tyskland där bland annat Agritechnica anordnas i Hannover vartannat år. 2021 är det dags igen, och då ska skogen ta mer plats än tidigare genom satsningen DLG Forestry World.

Skadat virke

Utöver detta så planerar det tyska lantbrukarförbundet för ett skogssymposium i den tyska staden Brilon i september 2021 som dessutom ska kompletteras med mässan DLG-PraxisSpot, där man bland annat kommer visa redskap och maskiner för förädling av skadat virke.

För den östeuropeiska marknaden anordnar DLG ”Forest Romania” i september nästa år, och till hösten 2022 planerar man utomhusmässan DLG Waldtage som väntas locka många besökare.

Bidra med kunskap

Anledningen till denna offensiva satsning är enligt DLG att man vill bidra med kunskap och hjälp till de många skogsägare som drabbats av barkborreangrepp och stormar som nu står med stora mängder skadat virke och är osäkra på hur de ska återbeskoga och sköta sina skogar under de rådande förutsättningarna.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 21 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Funderat på vad som är standard – nu och i framtiden?

Krönika: ”Det här är standard” säger säljaren och du känner en trygghet i att du åtminstone får samma erbjudande som alla andra som köper produkten, varken mer eller mindre. Du vet vad du får men vad betyder en viss standard? Ställer du frågan till SIS, Svenska Institutet för Standarder, så upplyser de dig om att en standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Visste du ens att du hade ett problem när du skulle köpa produkten? Eller betyder det något annat.

 

Kommentera