Medaljregn över smarta innovationer

I dag avgjordes tävlingen Elmia Lantbruk Innovation Award i Jönköping. Totalt delades 16 medaljer ut till allt från spengummin till biogastraktorer.

Årets upplaga av Elmia Lantbruk Innovation Award hade hela 24 nominerade bidrag. När finalen I dag avgjordes i Jönköping var det Väderstad som tog storslam med hela tre medaljer, två guld och en silver. Foto: Väderstad

Sex guld och tio silvermedaljer delades ut under finalen av Elmia Lantbruk Innovation Award som kunde följas antingen på plats i Jönköping eller via webben.

- Det är otroligt roligt att se bredden på produkterna som vunnit pris i årets upplaga av Elmia Lantbruk Innovation Award. Priserna har delats ut till allt från spengummi till traktorer. Det är viktigt med nya produkter som utvecklar hela lantbruket. Elmia Lantbruk Innovation Award är ett sätt att synliggöra dessa initiativ och produkter, som bidrar till att Sverige har ett modernt, framtidsinriktat och innovativt lantbruk. Jag är stolt över att få vara en del av branschens innovationshistoria, säger Maria Lindsäth, mässansvarig för Elmia Lantbruk och juryns ordförande i ett pressmeddelande.

Väldigt innovativa

Guldmedaljörer blev följande innovationer:

Väderstad - NZ Mounted 500–60
Väderstad - Tempo WideLining
DeLaval - DeLaval mjölkningsorgan Evanza™ 
Svenska John Deere - Svenska John Deere
Wedholms - CO2 by Wedholms 
Oy El-Ho AB - ELHO Cobra 7710

Väderstad tog därmed hem två guldmedaljer och är tävlingens stora vinnare.

- Vi försöker vara ett företag som är väldigt innovativa. Då måste vi ligga i framkant för att kunna konkurrera internationellt. Det är extra roligt att få så många utmärkelser efter allt arbete vi lägger ner på produktutveckling, säger Bernt Mårtensson, Marketing Production Manager, Väderstad.

Skapar uppmärksamhet

De tio silvermedaljörerna är följande:

CNH – New Holland T6.180
Kverneland – Turbo-i-Tiller
Kverneland – Multirate
GEA – DairyMilkM6850
Svenska John Deere – John Deere 8RX traktorer
Svenska John Deere – Large combine efficiency package
Väderstad – E-Control Portal
Närlant – Robocut
Dataväxt – ControlMASTER
Staldmaeglerne A/S – Aquaclimvandmadras

Även bland silvermedaljörerna fanns det ett antal dubbla medaljörer, en av dessa är svenska John Deere.

- Elmia Innovation Award skapar uppmärksamhet och det gör att våra kunder får upp ögonen för våra produkter. Att bli uppmärksammad genom ett guld och två silver känns jätteroligt säger Mikael Persson, distriktschef Svenska John Deere.

Mer information om Elmia Lantbruk Innovation Award och om medaljörerna finns på Elmias hemsida.

Guld-vinnare

För att vinna ett guld krävs att produkten är ny på marknaden och att tekniken är principiellt helt ny. Det är en innovation som bidrar till att utveckla hela lantbruket.

Silver-vinnare

För att en produkt ska tilldelas silver har juryn bedömt den som en intressant nyhet. Att få silver innebär att produkten sticker ut bland de nominerade bidragen och har placerat sig bland de bästa när de olika kriterierna vägs samman.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 22 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Funderat på vad som är standard – nu och i framtiden?

Krönika: ”Det här är standard” säger säljaren och du känner en trygghet i att du åtminstone får samma erbjudande som alla andra som köper produkten, varken mer eller mindre. Du vet vad du får men vad betyder en viss standard? Ställer du frågan till SIS, Svenska Institutet för Standarder, så upplyser de dig om att en standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Visste du ens att du hade ett problem när du skulle köpa produkten? Eller betyder det något annat.

 

Kommentera